Conferințe pe tema „România pentru familie” la Craiova și Târgu Jiu

Conferințe pe tema „România pentru familie” la Craiova și Târgu Jiu. Reprezentanţii „Coaliţiei pentru familie” au fost prezenţi în Arhiepiscopia Craiovei, în perioada 5-7 aprilie. În contextul promovării valorilor tradiţionale, medicul Pavel Chirilă, scriitorul Mihai Gheorghiu şi jurnalistul Ioan Şolea au prezentat o serie de conferinţe pe tema „România pentru familie”. Cei trei membrii ai Grupului de Iniţiativă din „Coaliţia pentru familie” au susţinut o serie de conferinţe la Târgu Jiu şi Craiova. Prima întâlnire cu credincioşii olteni a avut loc marţi, 5 aprilie, în sala de festivităţi a Colegiului „Virgil Madgearu” din Târgu Jiu. A doua zi, miercuri, 6 aprilie, la orele prânzului, coordonatorii „Coaliţiei pentru familie” au avut o întâlnire la Craiova cu reprezentanții mass media, în Sala „Sfinţii Trei Ierarhi” a Centrului de restaurareşi vizualizare.
Foto Conferințe pe tema „România pentru familie” la Craiova și Târgu Jiu poze

Este un fenomen al solidarității”
Cu acest prilej au fost făcute publice rezultatele campaniei de strângere de semnături desfăşurate în județele Dolj și Gorj pentru revizuirea art. 48, alin. 1 din Constituţia României, în sensul definirii familiei ca uniune liber consimţită (căsătorie) între un bărbat şi o femeie. Astfel, potrivit reprezentanților „Coaliției pentru Familie”, îjudețul Gorj s-au strâns până acum 65.027 de semnături, ceea ce înseamnă 32 la sută din populația județuluiiar în județulDolj s-au strâns 119.490, ceea ce înseamnă 31 la sută din populația județului.
Foto 2 1 Conferințe pe tema „România pentru familie” la Craiova și Târgu Jiu poze
Sunt cifre importante, relevante, impresionante. Am strâns peste 2.800.000 de semnături la nivel național, un efort conjugat a peste 80.000 de cetățeni români care s-au implicat în această strângere de semnături. «Coaliția pentru Familie» este o federație de organizații civice în care activează credincioți din toate marile culte și biserici din România, deci este un efort comun, o solidaritate a tuturor creștinilor, indiferent de confesiune și de naționalitate, este foarte important să subliniem acest aspect. Este o premieră istorică în intreaga istorie modernă a României această cifră, acest fenomen al solidarității. El a fost anunțat de cele 2.000.000 de semnături date de către părinți pentru susținerea orei e religie în școli. Iată că societatea creștină civilă există, devine din ce în ce mai puternică și vrea să aibă o voce publică, ascultată și respectată. Avem încredere că vom învinge, cu ajutorul lui Dumnezeu, că lucrurile nu pot rămâne în acest con de ambiguitate și că finalmente voința a acestor milioane de români va fi acceptată ca o voință democratică și normativă”, a declarat la Craiova scriitorul Mihai Gheorghiu, directorul general adjunct al Muzeului Național al Țăranului Român și președinteleGrupului de Inițiativă Constituțională al “Coaliției pentru Familie” din România.
Trebuie să ne ținem tari”
În continuare, jurnalistul Ioan Șolea, președinte al Asociașiei „Părinți pentru Ora de Religie”, filiala Buzău, și membru al Grupului de Inițiativă din cadrul „Coaliției pentru Familie”, a subliniat importanța acestui demers centrat pe un plan foarte bine argumentat.
 Foto 3 Conferințe pe tema „România pentru familie” la Craiova și Târgu Jiu poze
Trebuie să privim acest demers ca un prim pas, ca un pas semnal. «Coaliția pentru Familie» nu s-a oprit doar la un punct care vizează modificarea Constituției. Din păcate, familia nu mai este un punct de la care pleacă orice politică în România, ci a fost lăsat într-un con de umbra. Politicile în general sunt sacadate, nu au o coerență, lucru pe care noi încercăm să-l schimbăm. Am prezentat un plan foarte bine argumentat, care ține cont de foarte multe din realitățile românești, și care credem că poate fi asumat de clasa politică, fiind un material care poate fi dus la îndeplinire.
Noi, «Coaliția pentru Familie», susținem statul de drept. Credem profund în democrație. Statul de drept poate fi susținut prin faptul ca-l respecți și că-iaccepți cutumele. Inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției vine cu procedee foarte complicate pe care noi le-am asumat și le-am respectat. Am strâns aceste milioane de semnături respectând legea și rigorile acesteiă”, a adăugat jurnalistul Ioan Șolea.
La conferința care a avut loc la Cercul Militar din Craiova a participat și medicul Pavel Chirilă.
În faţa provocărilor de orice fel, care încearcă să distrugă identitatea de gen a neamului nostru, trebuie să ne ţinem tari, să fim în defensivă şi să nu permitem împlinirea acestora. Dacă noi toţi, în calitate de cetăţeni ai acestei ţări, părinţi sau bunici, ne vom ţine tari, acest demers nu va putea fi boicotat. Ceea ce se face acum este spre binele nepoţilor şi copiilor noştri. Cei care privesc lucrurile acestea cu indiferentism greşesc foarte mult, întrucât participă tacit şi indirect la această subminare a identităţii noastre”, a menţionat medicul Pavel Chirilă.