Conferinţa Ştiinţifică Internaţională „Muzeul şi cercetarea ştiinţifică”.

muzeul olteniei noaptea muzeelor 1 Conferinţa Ştiinţifică Internaţională „Muzeul şi cercetarea ştiinţifică”. poze

În perioada 13-15 septembrie 2012, Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova în colaborare cu Consiliul Judeţean Dolj, organizează cea de-a XIX-a ediţie a Conferinţei Ştiinţifice Internaţionale „Muzeul şi cercetarea ştiinţifică”.
Devenită tradiţională în capitala Băniei, Conferinţa Internaţională „Muzeul şi Cercetarea Ştiinţifică” a ajuns anul acesta la ce-a de-a XIX-a ediţie, organizată sub aceasta titulatură.
În acest an va fi cea de – a V – a ediţie internaţională, la care, alături de specialişti români, academicieni, doctori în ştiinţe, cercetători, cadre universitare din România, şi-au anunţat participarea, marcante personalităţi ştiinţifice din: Slovacia, Turcia, Belarus, Republica Moldova şi Albania.
În cadrul lucrărilor Conferinţei vor fi prezentate 76 de lucrări ştiinţifice din următoarele domenii: Biologie vegetală şi animală, Ecologie şi protecţia mediului, Mineralogie şi Paleontologie.
Lucrările includ ultimele rezultate ale activităţii de cercetare ştiinţifică a muzeografilor craioveni de la Serviciul de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei, alături de cele ale distinşilor participanţi, care, de ani buni vin în capitala Băniei să dea girul acestei manifestări ştiinţifice organizată la Muzeul Olteniei.
Lucrările Conferinţei se vor desfăşura pe parcursul a 3 zile. Deschiderea lucrărilor va avea loc joi 13 septembrie ora 10.00, în sala nr. 1 a Consiliului Judeţean Dolj, unde vor fi prezentate şi lucrările în plen. Începând cu ora 15.00 se vor prezenta lucrările pe secţiuni la sediul Secţiei de Ştiinţele Naturii şi în sala de conferinţe a Muzeului Olteniei. A doua zi, va fi organizată o excursie documentară la Peştera Polovragi şi la Cheile Olteţului. A treia zi este destinată prezentării lucrărilor înscrise ca postere în Programul Conferinţei. Conferinţa se va încheia cu dezbateri în plen şi concluzii finale.