Conferinţa Naţională „Oltenia. Interferenţe culturale”, la Muzeul Olteniei

 

Muzeul Olteniei Craiova, în colaborare cu Consiliul Judeţean Dolj, organizează în perioada 15 -17 octombrie 2014, cea de-a V a ediţie a Conferinţei Naţionale “Oltenia. Interferenţe culturale”.

În cadrul conferinţei, împărţită pe două secţiuni, Arheologie şi Numismatică, se va desfăşura totodată şi cea de-a  XXXI – a ediţie a Simpozionului Naţional de Numismatică.

În cadrul Secţiunii de Arheologie, se vor prezenta lucrări ce au ca temă descoperirile de la Răcari, reconstituiri ale castrului de la Apulum, o consideraţie asupra gemelor de la Romula….Secţiunea de Numismatică prezintă teme ce au ca obiect de studiu monedele scitice, romane, romano-bizantine.

Şi-au anunţat prezenţa 62 de specialişti de la numeroase instituţii de prestigiu din ţară, printre care amintim, Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul Banatului din Timişoara, Institutul de Arheologie al Academiei Române din Iaşi, Muzeul Naţional Brukenthal Sibiu, Muzeul Băncii Naţionale a României, Universitatea din Craiova, Universitatea din Bucureşti, Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, Institutul de Artă şi Arheologie al Academiei Române din Cluj-Napoca.

afis conferinta istorie muzeul olteniei Conferinţa Naţională „Oltenia. Interferenţe culturale”, la Muzeul Olteniei poze

Deschiderea oficială va avea loc miercuri 15 octombrie, ora 11.00, în sala de conferinţe a Muzeului Olteniei, Secţia Istorie – Arheologie (clădirea nouă), str Madona Dudu nr 14.