Conferința națională ”Dezvoltarea educației și culturii. Din Oltenia în România”

În ziua de 05.12.2018, începând cu ora 10.00, la Muzeul Olteniei Craiova, Casa Corpului Didactic Dolj alături de Consiliul Județean Dolj, Primăria Craiova, Inspectoratul Școlar Județean Dolj, Muzeul Olteniei și Biblioteca Județeană ”Alexandru și Aristia Aman” organizează conferința naționalăDezvoltarea educației și culturii. Din Oltenia în România”.

Cu această ocazie se derulează o serie de activități educative și culturale prilejuite de Centenarul Marii Uniri, aniversarea a 113 ani de la apariția revistei RAMURI și comemorarea a 71 de ani de la moartea lui Constantin Șaban-Făgețel.

Festivitatea de deschidere va fi urmată de expoziția lucrărilor elevilor Liceului Tehnologic Special ”Pelendava” Craiova  –  ”Arta de a simți și de a inspira”, la sala ”Ștefan Ciuceanu”.

Începând cu ora 11.30, la sala de conferințe a secției Științe ale Naturii, se desfășoară cele trei secțiuni ale conferinței științifice:

  1. Constantin Șaban-Făgețel, publicist, editor-promotor, susținător al culturii și valorilor autentice românești;
  2. Context național în educația și cultura secolelor XIX-XX;
  3. Contribuții/Implicări la dezvoltarea educației și culturii naționale. Promovare, susținere.

De la ora 14.00, la secția de Istorie – Arheologie, are loc atelierul interactiv și expoziția de postere ”Prin cultură și educație ne unim”. De la aceeași oră, la Biblioteca Județeană ”Alexandru și Aristia Aman”, poate fi vizionată expoziția de reviste și publicații din perioada 1905-1947 – ”Valori naționale autentice în reviste și publicații, urmând ca de la 15.00 să aibă loc lansarea de carte și cenaclul literar ”Lectura deschide minți și unește suflete( Autor Enea Gelea).