Conferinţă cu tema „Familia tradiţională”, la Craiova

 conferinta Familia traditionala Conferinţă cu tema „Familia tradiţională”, la Craiova poze

Centrul de restaurare, conservare patrimoniu şi vizualizare al Arhiepiscopiei Craiovei a găzduit marţi, 8 martie, conferinţa de presă cu tema „Familia tradiţională”. Întâlnirea a fost susţinută de reprezentanţii „Coaliţiei pentru familie” din judeţele Dolj şi Gorj, în contextul strângerii adeziunilor pentru revizuirea Constituţiei României.

La eveniment au participat: lect. univ. dr. Mihai Constantinescu, de la Facultatea de Teologie din Craiova ?i preşedintele comitetului de ini?iativă al „Coali?iei pentru familie” din judeţul Dolj, prof. Silvia Cârţu, directorul Şcolii gimnaziale „Mihai Eminescu” din Craiova şi al Asociaţiei „Părinţi pentru Ora de Religie” (APOR), filiala Dolj, prof. Ionuţ Bordeiaşi, preşedinte al grupului de iniţiativă din judeţul Gorj şi Camelia Iovescu, din partea Fundaţiei „Cuvântul care zideşte”.

poza 2 conferinta Familia traditionala Conferinţă cu tema „Familia tradiţională”, la Craiova poze

În cadrul întâlnirii au fost explicate principalele obiective ale demersului iniţiat de ONG-urile creştine din Râmânia, precum şi procedura legală de desfăşurare a întregii activităţi. „În urmă cu un an şi jumătate, un grup de iniţiativă din ţara noastră s-a gândit la promovarea unui proiect de lege în vederea revizuirii Constituţiei României. Este vorba de articolul 48, aliniatul 1, din Constituţia în vigoare, care defineşte întemeierea unei familii prin «căsătoria liber consimţită între soţi». Proiectul de lege la care făceam referire are în vedere modificarea termenului de soţi, socotit insuficient de lămuritor, prin specificaţia clară a «căsătoriei dintre un bărbat şi o femeie». Această iniţiativă cetăţenească are sprijinul deplin al cultelor legal recunoscute în România, bazându-se pe legislaţia în vigoare. Întregul demers a fost înregistrat în Monitorul Oficial la data de 25 noiembrie 2015”, a afirmat lect.dr. Mihai Constantinescu.

În continuare, prof. Constantinescu a arătat că iniţiativa „Coaliţiei pentru familie” „se sprijină pe întreaga legislaţie europeană, privind inclusiv Drepturile Omului. Câtă vreme nu sunt contrazise drepturile fundamentale, nu se poate vorbi de discriminare. Articolul 16 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, aprobată de ONU, spune că elementul natural şi fundamental al societăţii este familia, iar bărbatul şi femeia au dreptul de a se căsători şi de a întemeia o familie”, a subliniat lect. dr. Mihai Constantinescu.

De asemenea, cu ocazia zilei de 8 martie, doamnele şi domnişoarele prezente la activitate au primit flori şi iconiţe cu Maica Domnului din partea organizatorilor.

În Arhiepiscopia Craiovei, pe judeţele Dolj şi Gorj, au fost strânse până în prezent peste 110 000 de semnături în sprijinul demersului de modificare a Constituţiei României.