Concurs de muzică, poezie şi literatură, în Arhiepiscopia Craiovei

Parohiile implicate în proiecte pentru catehizare şi tineret din Arhiepiscopia Craiovei vor participa în perioada 20-26 aprilie la faza preliminară a concursului de muzică, poezie şi literatură „Bucuria de a fi creştin“. Astfel, fiecare protopopiat îşi va da avizul pentru trei participanţi la faza pe mitropolie de la Craiova.
Concursul – spectacol „Bucuria de a fi creştin” este organizat de către Patriarhia Română cu prilejul Anului omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. Manifestarea se adresează copiilor, preoţilor şi profesorilor de religie implicaţi în programul catehetic naţional „Hristos împărtăşit copiilor” şi doreşte să fie o mărturie publică a copiilor şi a educatorilor lor despre bucuria vieţii în Hristos şi ataşamentul faţă de viaţa Bisericii, despre însemnătatea tradiţiilor, a portului popular.
Etapa la nivelul fiecărei eparhii a concursului se va desfăşura în perioada 6-12 mai 2013. În perioada 20-21 mai 2013, cu prilejul sărbătoririi hramului istoric al Catedralei patriarhale din Bucureşti se va organiza la Patriarhia Română premierea câştigătorilor la nivelul eparhiilor.