Concert în parteneriat cu Asociația Interculturală Româno-Coreeană

Vineri,  27 martie  2015,  ora  19:00
Concert în parteneriat cu Asociația Interculturală Româno-Coreeană

Orchestra Simfonică  a  Filarmonicii  “Oltenia”
Dirijor Jin  Wang – China

Yoon Hee Kim Concert în parteneriat cu Asociația Interculturală Româno Coreeană poze

Solistă – Yoon-Hee  Kim, vioară, Coreea de Sud

În program:
Richard Wagner: Uvertura operei “Maeştrii cântăreţi”
Camille Saint-Saëns: Concertul nr. 3 în Si minor pentru vioară şi orchestră,op.61
Benjamin Britten: Variaţiuni şi Fugă pe o temă de Purcell, op. 34
Povestitor MANUELA  ENACHE
Jin Wang: Concert pentru orchestră (primă audiţie)

Jin Wang a susţinut peste 600 de concerte la pupitrul unor cunoscute orchestre europene, precum Orchestrele Simfonice Radio din Copenhaga, Stockholm, Berlin, Filarmonica Regală din Liverpool, Orchestra Filarmonică „Toscanini” (Italia), Orchestra Simfonică din Praga (FOK), Filarmonicile din Helsinki, Bergen, Stockholm, Orchestrele Operei Regale din Stockholm, Operei de Stat din Praga, Orchestrele Naţionale din Taiwan, China, Singapore, Coreea, Japonia etc.
Profunzimea sentimentelor pe care le transmite violonista Yoon-Hee Kim impresionează mai mult decât tehnica ei perfectă. Evoluţia ei artistică exprimă virtuozitate, energie şi pasiune.

Opera “Maeştrii cântăreţi din Nürnberg“ ocupă un loc deosebit în creaţia lui Wagner, datorită caracterului ei optimist.Personajele operei sunt preluate din trecutul istoric al poporului german, iar Uvertura lucrării reprezintă una dintre cele mai frumoase pagini simfonice realizate de Wagner, prin punerea în valoare a leitmotivelor reprezentative ale operei.

Cel mai cunoscut şi preţuit în rândul violoniştilor rămâne Concertul nr. 3, op. 61 în Si minor (1880), dedicat lui Pablo Sarasate, în care Saint-Saëns abordează tipul de concert romantic în structura sa tripartită, demonstrând perfecta cunoaştere a resurselor tehnice, expresive şi coloristice ale instrumentului.

„Variațiuni și Fugă pe o temă de Purcell”, op. 34 de Benjamin Britten lucrare înscrisă în programul din această seară, intitulată ”Ghid de orchestră pentru tineret” a fost concepută ca ilustrație muzicală pentru filmul „Instrumentele orchestrei”. Pentru acest demers, autorul a apelat la o frumoasă temă preluată dintr-o suită a lui H. Purcell, compozitor englez reprezentativ al muzicii preclasice.