Concert de colinde, la Biserica „Sfântul Ioan Sebastian” – Craioviţa Nouă

Concert de colinde Biserica Sfantul Ioan Sebastian Concert de colinde, la Biserica „Sfântul Ioan Sebastian” – Craioviţa Nouă poze

Parohia „Sfântul Ioan Sebastian” din cartierul Craioviţa Nouă a găzduit ieri, 8 decembrie, la finalul slujbei Sfintei Liturghii, un concert caritabil de colinde susţinut de Grupul coral parohial şi de Grupul coral al Seminarului Teologic din Craiova. Manifestarea, desfăşurată sub genericul „Dăruind vei dobândi”, a avut loc loc în cadrul unui proiect mai amplu intitulat „Tinerii elevi seminarişti în viaţa pastorală a parohiei”, iniţiat de părintele paroh Marius Neacşu şi părintele profesor Cristin Sperlea. Cu acest prilej credincioşii au donat sume de bani şi alimente neperisabile pentru persoane de vârsta a treia din parohie care sunt bolnave şi singure. „Avem în parohia noastră mulţi bătrâni singuri şi bolnavi, oameni care trebuie să simtă şi ei bucuria praznicului Naşterii Domnului. Pentru aceştia am organizat acest concert de colinde şi încercăm astfel să creem o punte de legătură între credincioşii prezenţi în biserică, la Sfânta Liturghie şi cei care, din motive obiective şi binecuvântate de Dumnezeu, se află acasă şi nu pot fi alături de noi, la biserică. Dorim ca cei prezenţi astăzi la Sfânta Liturghie să fie mesagerii bucuriei apropiatului praznic al Naşterii Mântuitorului, pentru ca cei care aşteaptă la casele lor, să fie părtaşi şi ei la această bucurie”, a precizat părintele paroh Marius Neascşu.

Despre colaborarea cu elevii Seminarului Teologic din Craiova, părintele prof. Cristin Sperlea a subliniat necesitatea implicării tinerilor elevi în viaţa parohiei, apreciind în acest sens colaborarea cu Parohia Sfântul Ioan Sebastian. Avem în vedere organizarea în comun a unor activităţi catehetice, pelerinaje, acţiuni filantropice, constituirea unor Grupuri parohiale de tineri şi a altor astfel de acţiuni care au loc în sânul Bisericii noastre, iar concertul de colinde organizat în această duminică, împreună cu Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul”, în scopul ajutorării persoanelor aflate în suferinţă, este parte a acestui proiect pe care noi îl derulăm deja de câţiva ani cu rezultate îmbucurătoare”, a precizat părintele prof. Cristin Sperlea.