Concedierea cu traducător

m georgescu ochean Concedierea cu traducător poze

După ce-au văzut filmul restructurării proiectat de Guvern de la Bucureşti, oamenii prefecturii Dolj au cerut “titrarea” să se lămurească. 

Potrivit prefectului Eugen Georgescu, şeful instituţiei care trebuie să întocmească în maximum 20 de zile ordinul de împrăştiere pentru cele 111 primării din judeţ, plus consiliul judeţean, a fost solicitată de la Guvern nota de fundamentare a ordonanţei de urgenţă privind concedierile din administraţia locală. Asta pentru că juriştii prefecturii Dolj, ca de altfel şi restul angajaţilor din administraţie, nu s-au lămurit care sunt instituţiile luate în calcul la stabilirea numărului maxim de angajaţi pentru fiecare unitate administrativ teritorială în parte.

“La stabilirea numărului de posturi care se reduc, după cum se ştie, reducerile se fac din aparatul de specialitate al primarului şi din instituţiile publice locale, înfiinţate prin hotărâri ale autorităţilor locale. Prefectul stabileşte numărul maxim de posturi, adică nivelul maxim al cheltuielilor de personal, aferent bugetului respectiv. Acum lucrăm la centralizarea acestor organigrame şi a statului de funcţii şi pe baza acestor documente, faţă de luna mai, vom stabili şi vom calcula numărul maxim de posturi. De aici se exceptează, aşa cum prevede legea sănătatea şi învăţământul. Aceste restructurări se fac în funcţie de numărul de locuitori. Am trimis către statistică să-mi comunice ultima evidenţă a populaţiei din fiecare localitate. Am solicitat să ni se spună dacă persoanele mai locuiesc acolo sau s-au mutat şi cum se calculează. Sunt destul de multe probleme de rezolvat”Principiul care dăinuie de la un cap la altul al acestei ordonanţe se referă la sintagma «dacă este finanţat de la buget». Instituţiile care se autofinanţează, în mod normal şi logic, nu ar trebui să intre în această restructurare. Pentru a nu da nicio interpretare personală, am solicitat la minister să ni se trimită nota de fundamentare a ordonanţei, de unde se poate trage concluzia asupra tuturor aspectelor”, a declarat prefectul Eugen Georgescu.