Comunicat presa

In data 11.09.2020, va avea loc un eveniment de promovare, organizat de Asociatia MAO, cu sprijinul Asociatiei GAL Valea Dunarii Sudolt, printre invitati numarandu-se reprezentantii autoritatilor locale partenere ale Asociatiei GAL Valea Dunarii Sudolt. Evenimentul face parte dintr-un proiect initiat de catre Asociatia MAO, accesat in anul 2018 prin Programul National de Dezvotare Rurala, cu scopul promovarii patrimoniului local in teritoriul GAL Valea Dunarii Sudolt.

Localitatile vizate au fost orasele Bechet, Dabuleni si comuneleAfumati, Barca, Bistret, Calarasi, Carna, Catane, Gighera, Gangiova, Giurgita, Goicea, Macesu de Jos, Macesu de Sus, Negoi, Ostroveni, Sadova, Urzicuta si ValeaStanciului.

In cadrul evenimentului mentionat vor fi distribuite brosuri de prezentare si vor fi prezentate noutatile aduse in turism avand ca scop antrenarea in activitati si dezbateri a autoritatilor locale, precum si aducerea in fata publicului a unor probleme reale din zona –  ca de exemplu promovarea insuficienta, degradarea si lipsa de interes pentru obiectivele si atractiile turistice ale zonei.

Transformarea zonelor rurale din teritoriul Gal Valea Dunarii Sudolt in destinatii turistice se va realizaprogresiv, primul pas a fost identificarea punctelor de interes, catalogarea si promovarea acestora prin materiale tiparite care vor fi puse la dispozitie in diversele instituti ipublice sau private cu scopul de a atrage turisti, fie pentru descoperirea zonelor cu potential turistic generand astfel o cerere pentru activitati turistice la care comunitatile locale din teritorul Gal Valea Dunarii Sudolt vor reactiona intr-un mod pozitiv.

Prin crearea unorinstrumente de promovare care sapuna in valoare potentialul local, se urmareste o crestere a gradului de atractivitate al zonei pentru potentiali investitori, prin cresterea proiectelor de investitii in modernizarea spatiilor culturale, valorificarea traditiilor si ale culturii locale.