Comisia Națională a Bibliotecilor: În perioada următoare, vom continua să oferim acces online la informații și activități, nepericlitând astfel în niciun fel siguranța utilizatorilor și a personalului bibliotecii

Stimați colegi din biblioteci,

Ne confruntăm cu provocări neașteptate, de proporții istorice, generate de virusul care se răspândește rapid pe tot globul și care schimbă modul în care trăim și lucrăm. Criza actuală arată cât de fragilă este astăzi societatea. Acest lucru ne poate dezarma, dar ne poate totodată îndemna să găsim soluții adecvate, care valorifică acțiuni comune pentru a satisface nevoile esențiale ale activității de zi cu zi.

Tocmai în perioadele de criză și incertitudine, oamenii au nevoie de surse de informații în care pot avea încredere. Una dintre lecțiile învățate este că scopul instituțiilor noastre nu este niciodată mai important decât în momente ca acestea. Din acest motiv, am căutat noi căi pentru a veni în sprijinul angajaților bibliotecilor din România, precum și al tuturor beneficiarilor serviciilor acestora.

În timpul epidemiei de coronavirus, accentul nostru, al bibliotecilor, este pus pe siguranța și serviciul continuu oferit beneficiarilor, siguranța angajaților, dar și a comunităților în care activăm. Chiar dacă s-a decis sistarea temporară a tuturor serviciilor pentru public – împrumut de carte, activități de educație și culturale, rămânem alături de publicul nostru. În perioada următoare, vom continua să oferim acces online la informații și activități, nepericlitând astfel în niciun fel siguranța utilizatorilor și a personalului bibliotecii. Biblioteci digitale, expoziții online, vizionări în premieră ale unor spectacole inaccesibile până acum publicului din România, cursuri online, toate au rolul de a ne ține conectați, de a ne ajuta să ne fim aproape.

 

Comisia Națională a Bibliotecilor

 

 

 

Comisia Națională a Bibliotecilor este autoritatea științifică națională pentru coordonarea bibliotecilor românești, fiind înființată în temeiul Legii 334/2002 și este formată din experți desemnați de către Academia Română, BOR, ministere și asociații profesionale.