Comerţul cu autoturisme revine în târgul primăriei

politisti targ Comerţul cu autoturisme revine în târgul primăriei poze

Una dintre propunerile de modificare a taxelor şi impozitelor locale din Craiova vine de la SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, care solicită introducerea unei taxe lunare pentru “expunere în vederea vânzării auto”. 

Taxa respectivă, care ar uma să fie încasată de societatea municipală de pieţe  “pe bază de acord cu plata anticipată” are în vedere comerţul cu autovehicule în târgul administrat de SRL, mai precis noul amplasament la care lucrează la ora actuală edilii.

“Deocamdată lucrăm la amenajarea noului spaţiu, care va permite, printre altele, şi rezervarea unui perimetru pentru acest tip de comerţ. Noul târg va fi gata lunile următoare şi va oferi condiţii incomparabil mai bune decât cele de care beneficiază comercianţii în momentul de faţă. Avem în vedere inclusiv un spaţiu închis pentru comercianţii de articole second-hand”, a declarat Cătălin Resceanu, directorul Sc Pieţe şi Târguri Craiova SRL.

Taxa lunară de expunere/vânzare a autovehiculelor se aplică diferenţiat, în funcţie de tipul de vehicul: 100 de lei pentru autoturisme, 130 de lei pentru auto-utilitare şi 200 de lei pentru autovehiculele de peste 3 tone sau utilaje agricole.