Colibri: Evenimente programate pe 24 și 25 martie, în cadrul Săptămânii Teatrului

 

cine va pazi clopoteii 2 Colibri: Evenimente programate pe 24 și 25 martie, în cadrul Săptămânii Teatrului poze

Teatrul pentru copii și tineret “Colibriprezintă publicului, în cea de-a cincea zi a Săptămânii Teatrului, marți, 24 martie 2015, la orele 10:00 și 11:30, două reprezentații ale spectacolului Cine va păzi clopoțeii?, o producție a Teatrului de păpuși “Prichindel” Alba Iuliaadaptare după Viorica Huber Rogoz. Regia este semnată de Teodora Popa, pe care o regăsim și în distribuție alături de actorii:Radu Hăprian Dan, Amalia Pop, Anca Hăprian Dan, Ramona Mincu Benchea, Elena Scorțeanu. Scenografia este o creație Marian Sandu, iar coloana sonoră este realizată de Levente Szöcs.

 

Spectacolul este unul plin de muzică, culoare, dinamism şi viaţă. Este o poveste cu multe simboluri, construită pe clasica luptă dintre bine şi rău, unde valori umane universale precum prietenia, speranţa, dragostea pentru natură, solidaritatea dar nu numai sunt cu măiestrie conturate.

Spectacolul, construit din mai multe tablouri arhetipale sunt legate ingenios prin prezenta unui „ fulg de păpădie ” care îi poartă pe spectatori în diverse lumi, în diverse culturi, care mai de care mai variate, dar care în cele din urmă, în ciuda diferenţelor culturale, sunt unite de acelaşi idealuri şi valori umane.(Silvan STÂNCEL, Secretar Literar – Teatrul de păpuși “Prichindel” Alba Iulia)

Cine va pazi clopoteii Colibri: Evenimente programate pe 24 și 25 martie, în cadrul Săptămânii Teatrului poze

Tot marți, 24 martie, între cele două reprezentații, la ora 11:00, Fabrica de povești electroCOLIBRI vernisează, în Sala studio, expoziția de scenografie Cartea, păpușa, povestea, deschisă anul trecut la Festivalul EuroMarionete Arad, la Galeria Artis a Muzeului Județean Olt din Slatina și la Muzeul Județean Gorj “Alexandru Ștefulescu” de la Târgu Jiu. Expoziția reface și la Craiova drumul poveștii de la carte la spectacol, aducând în fața vizitatorilor Teatrului “Colibri” elemente de recuzită, decor și păpuși din spectacolele ce i-au îmbogățit repertoriul mai bine de 60 de ani.

 

De asemenea, de la ora 11:00, dar la Liceul de Arte “Marin Sorescu”, vor susține ateliere de creație cu marionete, respectiv de introducere în arta teatrului și a animației celebrii actori păpușari Sorin Dorobanțu și Nuți Dorobanțu (Arad), Geo Dinescu și Marin Fagu (București), cunoscuți publicului craiovean prin reprezentații și animații stradale susținute în cadrul Festivalului “Puppets occupy street” – Craiova 2014, dar și la gala inaugurării noului sediu al Teatrului “Colibri”.

Expo Cartea papusa povestea la Galeria Artis a Muzeului Judetean Olt Colibri: Evenimente programate pe 24 și 25 martie, în cadrul Săptămânii Teatrului poze

Săptămâna Teatrului continuă miercuri, 25 martie 2015, cu Porți Deschise la Fabrica de povești electroCOLIBRI, între orele 10:00 – 16:00 și cu repetiție pentru Competiția Tinereții, eveniment organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj, ce va fi prezentat pe scenă la “Colibri” vineri, 27 martie, de la ora 17:00..