Cod Galben de ploaie în Oltenia

codgalben Cod Galben de ploaie în Oltenia poze

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a instituit Cod Galben pentru jumătatea de sud a ţării în zilele de miercuri şi joi, când sunt aşteptate precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări semnificative ale vântului, cu rafale de până la 100 de km pe oră. Codul Galben a fost instituit pentru perioada 10 februarie, ora 15.00 – 11 februarie, ora20.00 în Bucureşti şi în judeţele Caraş Severin, Mehedinţi, Olt, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Galaţi, Vrancea, Bacău, Covasna, Sibiu şi Braşov, potrivit comunicatului ANM.

“Începând din după-amiaza zilei de 10 februarie ora 1500 si până în seara zilei de 11 februarie ora 2000 vor fi precipitatii însemnate cantitativ care local vor depăsi 20 l/mp în Oltenia, Muntenia, jumătatea sudică a Moldovei, iar în Muntii Banatului, Carpaţii Meridionali si Orientali 40 l/mp.
Precipitatiile vor fi la început mai ales sub formă de ninsoare, iar în cursul noptii si al zilei de joi se vor transforma în lapovită si ploaie îndeosebi la câmpie si deal.  Local se va produce polei.
Notă:Vântul se va intensifica treptat în regiunile sud-vestice, sudice si estice, dar mai ales la munte unde la rafală se pot depăsi 90-100 km/h”, precizează comunicatul ANM.