Coaliţie anti-PDL: Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate se aliază cu USL – video

scmd bucur voicu prioteasa Coaliţie anti PDL: Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate se aliază cu USL   video poze

Acordul de colaborare a fost prezentat ieri foştilor militari, odată cu şefii partidelor de opoziţie.

Filiala Craiova a SCMD a aprobat ieri acordul de colaborare cu Uniunea Social – Liberală, în prezenţa preşedintelui col. Mircea Dogaru, care a anunţat de altfel că un asemenea protocol va fi semnat în curând şi la nivel naţional.

Foştii militari s-au întrunit azi în aula Alexandru Buia a Facultăţii de Agronomie din Craiova, au luat la cunoştiinţă de mersul proceselor intentate statului român şi să audă de la preşedintele organizaţiei “ce le mai pregăteşte puterea portocalie”.

La şedinţa cadrelor militare disponibilizate au luat parte o seamă de reprezentanţi ai USL, în frunte cu cei trei preşedinţi de filială: Iulian Bucur (PC), Mihai Voicu (PNL) şi Ion Prioteasa (PSD), ultimii doi având şi calitatea de vicepreşedinţi naţionali ai celor două formaţiuni. Au fost prezenţi de asemenea senatorul PNL Mario Ovidiu Oprea şi doi dintre potenţialii candidaţi ai USL la primăria Craiova, deputatul Florentin Gust şi directorul Muzeului Olteniei Mihai Fifor.

Invitat de onoare a fost învăţătoarea Cristiana Anghel din Caracal, cea care a încercat să se opună prin greva foamei tăierilor salariale din sistemul bugetar.

Foştii militari s-au arătat gata să sprijine USL în viitoarea campanie electorală, inclusiv cu “informaţii”, sindicatul cuprinzând şi foste cadre de la “toate serviciile”, dar şi cu candidaţi, la nevoie, în localităţile în care cele trei partide nu au exponenţi cu şanse de câştig la viitoarele alegeri locale.

cadre militare iliescu Coaliţie anti PDL: Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate se aliază cu USL   video poze

Şeful filialei doljene a SCMD, Mişu Naon, i-a mobilizat pe participanţi cu un discurs cu referinţe istorice. “Ţin să vă aduc aminte că suntem într-o zonă istorică. În apropiere se află casa Glogoveanu, în care Tudor Vladimirescu a învăţat meşteşugul comerţului dar s-a şi înrolat în trupele de panduri, acea gardă naţională – garda rezerviştilor pe care actuala putere încearcă s-o termine”, a spus Mişu Naon.