ProDemocraţia a lansat Coaliţia 52 Craiova

comunicatus 300x120 ProDemocraţia a lansat Coaliţia 52 Craiova poze
Anul 2012 a început cu proteste în stradă. Românii din zeci de oraşe au cerut respect şi au solicitat să fie ascultaţi. Liderii politici au declarat că susţin dialogul şi transparenţa. Preşedintele Traian Băsescu a spus că “ne trebuie mult mai multă transparenţă… care trebuie înţeleasă şi de ministere şi de autoritatea locală”. USL a reacţionat la manifestările din stradă şi la cererile societăţii civile spunând că “orice guvernare nu se poate realiza decât împreună cu societatea şi în condiţiile unui dialog constant şi sistematic”.
Aşa s-a născut Coaliţia 52, care propune soluţii decidenţilor politici şi le oferă ocazia să-şi recâştige credibilitatea.
Astăzi la ora 9.00 la sala de sedinţe a Consiliului Judeţean Dolj a fost lansată Coaliţia 52 din Craiova, în cadrul unei conferinţe de presă, în timpul căreia a fost anunţată strategia de amendare a Legii 52/2003, privind transparenţa decizională în administraţia publică.
Reprezentanţii Coaliţiei 52 din Craiova consideră că trebuie îmbunătăţit dialogul între societatea civilă şi autorităţile publice. Amendamentele propuse de coaliţie vizează:  mărirea perioadei de consultare publică; organizarea dezbaterilor publice după o procedură unică; sancţiuni directe pentru şefii instituţiilor în care nu se respectă Legea 52.
Soluţiile de schimbare a Legii 52/2003 au venit ca urmare a rezultatelor unei cercetări la nivel naţional, care arată că aplicarea legii este în prezent una formală, deficitară şi nefuncţională (Sursa: Ancheta privind respectarea legii 52/2003, http://advocacy.ro/sites/advocacy.ro/files/files/file-list/ancheta_privind_respectarea_l52-2003_0.pdf)
Primul pas în campania de advocacy îl constituie organizarea de mese rotunde, în peste 20 de localităţi din România, în data de 17 februarie. Au fost invitaţi să participe parlamentari, consilieri locali şi judeţeni, conducerile primăriilor şi ale consiliilor judeţene, din aceste oraşe. Cu această ocazie, decidenţii politici vor avea ocazia să-ţi exprime opinia faţă de demersul Coaliţiei 52.
Colegii din Coaliţia 52 au organizat astăzi conferinţe de presă similare şi la Oradea, Cluj – Napoca, Satu Mare, Braşov, Târgu Mureş, Arad, Reşiţa, Deva, Timişoara, Constanţa, Tulcea, Bacău, Iaşi, Suceava, Călăraşi, Ploieşti, Drobeta Turnu Severin, Slatina, şi Bucureşti

Anul 2012 a început cu proteste în stradă. Românii din zeci de oraşe au cerut respect şi au solicitat să fie ascultaţi. Liderii politici au declarat că susţin dialogul şi transparenţa. Preşedintele Traian Băsescu a spus că “ne trebuie mult mai multă transparenţă… care trebuie înţeleasă şi de ministere şi de autoritatea locală”. USL a reacţionat la manifestările din stradă şi la cererile societăţii civile spunând că “orice guvernare nu se poate realiza decât împreună cu societatea şi în condiţiile unui dialog constant şi sistematic”.Aşa s-a născut Coaliţia 52, care propune soluţii decidenţilor politici şi le oferă ocazia să-şi recâştige credibilitatea.Astăzi la ora 9.00 la sala de sedinţe a Consiliului Judeţean Dolj a fost lansată Coaliţia 52 din Craiova, în cadrul unei conferinţe de presă, în timpul căreia a fost anunţată strategia de amendare a Legii 52/2003, privind transparenţa decizională în administraţia publică.Reprezentanţii Coaliţiei 52 din Craiova consideră că trebuie îmbunătăţit dialogul între societatea civilă şi autorităţile publice. Amendamentele propuse de coaliţie vizează:  mărirea perioadei de consultare publică; organizarea dezbaterilor publice după o procedură unică; sancţiuni directe pentru şefii instituţiilor în care nu se respectă Legea 52.Soluţiile de schimbare a Legii 52/2003 au venit ca urmare a rezultatelor unei cercetări la nivel naţional, care arată că aplicarea legii este în prezent una formală, deficitară şi nefuncţională (Sursa: Ancheta privind respectarea legii 52/2003, http://advocacy.ro/sites/advocacy.ro/files/files/file-list/ancheta_privind_respectarea_l52-2003_0.pdf)Primul pas în campania de advocacy îl constituie organizarea de mese rotunde, în peste 20 de localităţi din România, în data de 17 februarie. Au fost invitaţi să participe parlamentari, consilieri locali şi judeţeni, conducerile primăriilor şi ale consiliilor judeţene, din aceste oraşe. Cu această ocazie, decidenţii politici vor avea ocazia să-ţi exprime opinia faţă de demersul Coaliţiei 52.Colegii din Coaliţia 52 au organizat astăzi conferinţe de presă similare şi la Oradea, Cluj – Napoca, Satu Mare, Braşov, Târgu Mureş, Arad, Reşiţa, Deva, Timişoara, Constanţa, Tulcea, Bacău, Iaşi, Suceava, Călăraşi, Ploieşti, Drobeta Turnu Severin, Slatina, şi Bucureşti