Claudiu Manda (PSD): OUG-ul propus de Liviu Dragnea repară mizeria făcută de PNL, care a trădat votul din 2012 dat de români

Liberalii sunt primii și singurii care trădează: au trădat ALDE pentru PPE, au trădat USL pentru Băsescu. Iar acum se plâng degeaba, pentru că ei trebuie să înțeleagă un principiu extrem de simplu: trădarea lor nu a fost decisă în comunele din Dolj, Bihor sau Bacău, ci în birourile conducerii PNL din București.

De ce nu se plâng liberalii, de pildă, atunci când le pleacă organizații întregi la PMP-ul Elenei Udrea ? Poate pentru că vor să facă alianțe și majorități exact cu Traian Băsescu și Elena Udrea ? Iată un subiect care va fi tratat, veți vedea, cu o extrem de mare tăcere în rândurile liberalilor. De ce nu se plânge dl. Iohannis că o doamnă care e candidată așa-zis independentă continuă să fie, de asemenea, și membră PDL, practic ACL ? Iată un alt subiect unde batista liberală va fi pusă ușor peste țambalul pedelist.

Oricât se agită ei să strige trădare, realitatea din spatele OUG propusă de Liviu Dragnea este una care încearcă să repare, în esență, mizeria făcută de PNL prin transferul către Băsescu și PDL. Oamenii au votat în 2012 USL, au votat împotriva PDL, împotriva lui Băsescu, iar în 2014 niciun liberal nu poate veni în fața acelor români să le spună că Băsescu sau PDL sunt buni. Cei împotriva cărora românii au votat în 2012 nu s-au schimbat deloc, au rămas la fel sau chiar s-au înrăutățit.

Așadar, a-i permite unui ales local să nu meargă orbește pe calea bătătorită de Iohannis spre Vila Lac 3 sau de ceilalți liberali spre Modrogan mi se pare de bun-simț. Trădarea votului primit în 2012 înseamnă tocmai să fuzionezi cu PDL, cu Udrea și cu Băsescu și să mai strigi la televizor că ești fecioară. Scârțâie în disperare, din toate încheieturile, Podul Minciunilor din Sibiu, ori de câte ori dl. Iohannis și colegii săi din PNL mai fac un apel la moralitate și bun-simț pe subiectul votului de la alegerile locale sau parlamentare din 2012.

 

Deputat Claudiu Manda,

Președinte PSD Dolj