Claudiu Manda, Preşedintele PSD Dolj: Jucăm cu cărțile pe masă. Putem obţine cel mai bun rezultat din ţară!

claudiu manda ponta olguta Claudiu Manda, Preşedintele PSD Dolj: Jucăm cu cărțile pe masă. Putem obţine cel mai bun rezultat din ţară! poze

Claudiu Manda, Preşedintele PSD Dolj: Jucăm cu cărțile pe masă. Putem obţine cel mai bun rezultat din ţară!

 

Domnule preşedinte Claudiu Manda, cu ce gânduri începeţi campania electorală pentru alegerile europarlamentare?

Claudiu Manda: Cu gânduri bune şi cu speranţe mari. Spun asta pentru că avem o echipă foarte bună, cu oameni care ştiu ce au de făcut şi împreună cred eu că vom reuşi, aşa cum am mai spus de atâtea ori, să luăm primul loc pe ţară. Este un obiectiv pe care îl putem atinge.

 

Ce se va întâmpla dacă acest obiectiv nu va fi atins?

Claudiu Manda: Nu vreau să vorbesc acum despre ce se va întâmpla dacă nu vom atinge acest obiectiv. Dar pot să vă spun că de când eu sunt preşedinte există o singură echipă şi aceea este echipa PSD Dolj. Când am fost votat preşedinte am spus că singurele criterii de promovare la PSD Dolj vor fi pe bază de performanţe. Şi colegii mei au înţeles acest lucru. Mai mult decât atât, am avut ocazia să le demonstrez că aşa este. Jucăm cu cărţile pe masă, suntem transparenţi şi orice decizie o luăm împreună. Aşa vom proceda şi după alegerile europarlamentare: acolo unde vom avea rezultate slabe vom lua măsuri, iar acolo unde vom avea unele foarte bune vom încerca să recompensăm. Putem spune că unii vor trece rezerve, dacă nu fac faţă competiţiei, sau ne despărţim de ei, iar ceilalţi vor râmane în continuare titulari în echipa PSD Dolj şi vor fi şi premiaţi.

 

De ce o aşa miză mare aceste alegeri europarlamentare? Doar pentru că este un prim examen pentru dumneavoastră în calitate de preşedinte al PSD Dolj şi echipa pe care o conduceţi?    

Claudiu Manda: Nu este vorba de un simplu test. Sigur, este şi un examen pentru mine şi colegii mei. Am mai spus acest lucru. Este normal să îmi doresc un scor foarte bun. Dar dincolo de acest examen, există o miză mult mai mare: viitorul acestei regiuni. Trebuie să vă spun că, în funcţie de rezultatul obţinut la aceste alegeri, cei de la centru vor înţelege cum trebuie să se raporteze la PSD Dolj. Un rezultat mare la aceste alegeri ne va da nouă, celor care suntem în contact direct cu conducerea partidului – şi aici mă refer şi la doamna primar Lia Olguţa Vasilescu, vicepreşedinte PSD, şi la domnul Valeriu Zgonea, preşedinte al Camerei Deputaţilor – ocazia să cerem să îşi îndrepte privirea către Craiova şi judeţul Dolj. Am făcut acest lucru şi până acum, dar vom putea să spunem cu o voce mult mai sigură că un bazin electoral cum este cel din Dolj are dreptul să ceară începerea lucrărilor la autostrada Craiova – Piteşti mai devreme decât în alte părţi ale ţării, că stadionul din Craiova trebuie să fie primul construit, că drumul expres Calafat – Craiova este necesar pentru atragerea de investitori în zonă. Sunt multe chestiuni care se pot schimba dacă vom obţine un  rezultat bun la aceste alegeri. Plus că este şi un examen înaintea alegerilor prezidenţiale, când va trebui de asemenea să avem un rezultat foarte bun. Una peste alta, este clar că avem pentru ce să luptăm.

 

Mai concret, de ce ar trebui să voteze doljenii Alianţa PSD-UNPR-PC?

Claudiu Manda: În primul rând, pentru că am demonstrat de când suntem la guvernare că se poate şi altfel. Adică am arătat că nu trebuie să tai salariile şi să indexezi pensile pentru a ieşi din criză. Ba chiar am reuşit să reparăm greşelile Guvernului Boc, să mărim pensile, să ajutăm profesorii debutanţi şi medicii stagiari. Am crescut salariul minim garantat. Putem vorbi de asemenea de stimularea creşterii economice, de creşterea locurilor de muncă sau consolidarea stabilităţii macroeconomică. Un raportul Doing Business 2013 realizat de Banca Mondială arată reducerea numărului de taxe de la 113 plăţi pe an în 2012 la 41 în 2013. Deci şi asta cu introducerea mai multor taxe este o minciună a opoziţiei, pentru că în realitate Guvernul Ponta a redus birocraţia fiscală. Putem da multe astfel de motive, inclusiv creşterea locurilor de muncă. Dar, dincolo de toate acestea, trebuie să vă spun că spre deosebire de ceilalţi europarlamentari, cei de la PSD iubesc România. Niciun reprezentant al PSD nu a mers în Parlamentul European pentru a vorbi de rău România, ci din contră, au încercat să repare de fiecare dată ce stricau prietenii lui Traian Băsescu. Prietenii lui Traian Băsescu, fie ei de la PDL, PMP şi mai ştiu eu ce alte astfel de formaţiuni politice, nu iubesc România. De aceea sloganurile noastre sunt „Mândri că suntem Români” şi„Pentru o Românie puternică în Europa”. Avem destule motive pentru care să votăm Alianţa PSD-UNPR-PC şi sunt convins că românii ştiu toate aceste lucruri.

 

Daţi un pronostic? Care credeţi că va fi procentul pe care îl va lua PSD la aceste alegeri?

Claudiu Manda: Nu vreau să dau un pronostic, dar pot să spun că PSD este cel mai puternic partid din România, şi asta pentru că românii au încredere în continuare în noi. Am demonstrat că suntem serioşi şi că ne respectăm promisiunile făcute în campania electorală chiar dacă PNL a ieşit de la guvernare. Continuăm programul de guvernare al USL. Toate sondajele arată că PSD are cifra 4 în faţă. Suntem singurul partid care poate vorbi despre un asemenea procent. Un procent de 35% este bun pentru PSD, dar unul peste 40% ne dă un avantaj extraordinar pentru alegerile prezidenţiale. Este clar că noi tragem tare şi ne dorim un scor cât mai mare. Să dea Dumnezeu să fie peste 40%!

 

Un mesaj pentru alegători, membrii de partid şi simpatizanţii PSD?

Claudiu Manda: Alegătorilor PSD le spun să aibă în continuare încredere în noi, pentru că, aşa cum nu i-am dezamăgit până acum, nu o vom face nici de acum îniante. Ne vom respecta promisiunile făcute în campania electorală. Alegătorilor şi simpatizanţilor PSD le transmit că împreună putem avea la Dolj un rezultat istoric, care ne va da ocazia să facem pentru judeţul nostru foarte multe lucruri bune. Suntem o echipă puternică şi împreună putem să facem ceea ce ne-am propus. Să fim „mândri că suntem români” şi să luptăm „pentru o Românie puternică în Europa”!