Claudiu Manda (Președinte PSD Dolj): Vom susține proiectul de modernizare al PSD

 

PSD va fi primul partid care, prin abordările și strategia de modernizare pregătite în acest moment de Liviu Dragnea, va elimina noțiunea de ”baron” prin separarea funcțiilor la nivel local. Acest program propus de dl. Dragnea are susținerea noastră, pentru că doar prin măsuri concrete de modernizare a partidului vom da semnalul că am înțeles și am învățat din votul dat de români în 2014.

Personal, aștept ca în contextul în care PSD-ul este prima formațiune care separă funcția administrativă de funcția politică în partid, să vedem o delimitare a funcțiilor și un proces de îndepărtare a vechilor figuri și în ”noul PNL”. Pentru că, în prezent, observ cum noi, oamenii politici tineri din PSD, suntem criticați de vechile și prăfuitele figuri din fosilizatul PDL, din partea celor care cred că dacă stau pitiți sub umbrelă de ”nou” mai pot însemna ceva în politica românească.

Dacă ”Noul PNL” chiar își dorește o înnoire a clasei politice, atunci mă aștept ca oameni precum Vasile Blaga, Ioan Oltean, Gheorghe Flutur, Teodor Atanasiu sau Marian Petrache să facă la rândul lor un pas în spate și, prin urmare, să nu își dorească să mai conducă și ”noul PNL”.

„În ceea ce ne privește, lucrurile sunt foarte simple: grupurile parlamentare susțin propunerile lui Victor Ponta, și suntem alături de acesta în efortul de a moderniza Partidul Social Democrat.

Claudiu Manda,

Președintele PSD Dolj