CJ Dolj va constitui un departament specializat în parteneriatul public privat

prioteasa iovan2 CJ Dolj va constitui un departament specializat în parteneriatul public privat  poze

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a anunțat, marți, în urma unei întâlniri cu un oficial al Națiunilor Unite, Anthony Smith, și cu președintele British Romanian International Development Gateway Exchange (BRIDGE), Călin Humă, că, în perioada următoare, va fi constituit în cadrul administrației județene un departament specializat în parteneriatul public privat.

„Am avut onoarea să schimb câteva cuvinte și să ne bucurăm de prezența la Craiova a unui reprezentant al Națiunilor Unite, Anthony Smith, cu care am discutat în mod special aspecte privind parteneriatul public privat și cum, acum câțiva ani, am fost prima entitate locală care am dorit să dezvoltăm un parteneriat public privat.

Domnul Smith și domnul Humă au avut ieri (luni) o întâlnire la nivelul secretariatului general al Guvernului pentru a purta câteva discuții pe marginea legislației în materia parteneriatului public privat în România. Ne face plăcere să spunem că suntem primul județ și prima autoritate publică pe care o vizitează domnul Smith, care va avea drept efect înființarea unui departament de parteneriat public privat în cadrul Consiliului Județean Dolj, al cărui personal va fi școlarizat prin grija domnului Smith și al domnului Humă”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

La rândul său, președintele BRIDGE, Călin Humă a spus: „Prin proiectul «BRIDGE», pe care l-am inițiat la sfârșitul anului trecut împreună cu Consiliul Județean Dolj, încercăm să găsim soluții în vederea extinderii parteneriatului public privat. În acest sens și ca urmare a inițierii acestui proiect BRIDGE am venit astăzi (marți) cu domnul Anthony Smith, șeful departamentului pentru parteneriatele public-privat din cadrul Națiunilor Unite. Vorbim de identificarea unor posibile parteneriate a căror valoare minimă pleacă de la 20 de milioane de euro”, a declarat președintele BRIDGE, Călin Humă.

La întâlnirea dintre președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, Anthony Smith, șeful departamentului pentru parteneriatele public-privat din cadrul Națiunilor Unite, și președintele BRIDGE, Călin Humă, care a avut loc la sediul CJ, au mai participat vicepreședintele administrației județene Cristinel Iovan și directorul Direcției de Afaceri Europene, Ileana Măjină.