CJ Dolj semnează prima concesiune pentru terenurile de la aeroport

prioteasa aeroport CJ Dolj semnează prima concesiune pentru terenurile de la aeroport poze

Dedalus Tech şi-a adjudecat licitaţia organizată de CJ Dolj pentru o parcelă de 6 hectare din terenul deţinut de administraţia judeţeană în apropierea Aeroprotului Internaţional Craiova. 

“În momentul de faţă putem spune că avem deja prima concesiune, iar săptămânile următoare o să vă invităm la semmnarea acestui contract cu firma Dedalus Tech. Este o firmă care are toate licenţele pentru repararea avioanelor mari pe zona Balcanilor, în special Airbus şi Boeing, şi care va realiza lângă pista aeroportului din Craiova o investiţie de 6 milioane de euro. Cred că această investiţie va ajuta şi fabricii de avioane şi, mai ales, muncitorilor care au lucrat acolo şi acum stau acasă. În prima fază, este vorba de crearea a 50 de locuri de muncă”, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Şeful administraţiei judeţene spune că terenul de la aeroport, pentru concesionarea căruia s-au bătut cinci firme, va fi pus la dispoziţia investitorilor pentru o perioadă de 49 de ani, cu posibilitatea de prelungire cu încă 25 de ani, tranzacţia urmând să aducă în bugetul judeţean aproximativ 100.000 de euro pe an.

“Suma care va reveni CJ Dolj este de 8.500 de euro pe lună pe toată perioada contractului. Noi am pus şi nişte clauze speciale, ca să ne asigurăm că se şi face investiţia promisă. Termenul de începere a construcţiilor este de un an, iar termenul de finalizare a investiţiei este de trei ani, în caz contrar, terenul urmând să se întoarcă la CJ Dolj”, a mai spus Prioteasa.