CJ Dolj scoate la licitaţie primele două loturi din terenul de la Aeroport

m aeroportul international craiova CJ Dolj scoate la licitaţie primele două loturi din terenul de la Aeroport poze

Administraţia judeţeană vrea să concesioneze, într-o primă fază, 30 de hectare din cele 238 pe care le deţine în apropierea Aeroportului Internaţional Craiova. 

Primul pas pe care îl fac mai merii CJ Dolj este desfinţarea construcţiilor existente pe suprafaţa de teren vizată, imobilele fiind trecute din domeniul public în cel privat al CJ Dolj în vederea demolării.

Măsura face obiectului unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei consiliului judeţean din 12 iulie.

Potrivit raportului întocmit de funcţionarii CJ Dolj, administraţia judeţeană a primit până la această oră scrisori de intenţie din partea a două firme interesate de două din cele 6 loturi de teren de la aeroport.

 

Prima societate este Point Park Properties, anunţată mai demult de CJ Dolj ca potenţial client pentru concesionarea parcelelor de la Aeroport.  Firma cu pricina e interesată în concesionarea unei suprafeţe de 24 de hectare, pe care să realizeze un ansamblu logistic, promiţând investiţii de 60 de milioane de euro în patru ani şi 1000 de locuri de muncă la finalul investiţiei.

În plus, printe societăţile interesate de terenul de la aeroport a mai apărut şi Dedalus Tech, care solicită o suprafaţă de circa 5 hectare, pentru a realiza două hangare destinate reparaţiei şi vopsirii “tuturor tipurilor de aeronave”, investiţie estimată la 4 milioane de euro.

Mai marii CJ Dolj doresc scoaterea la licitaţie in vederea concesionării a două din cele 6 parcele de la aeroport: parcela nr. 1 de 240.000 de metri pătraţi, respectiv parcela nr. 5, de 59.000 de metri pătraţi.