CJ Dolj: Recompense pentru elevii premiaţi la olimpiadele şcolare

Consiliul Județean (CJ) Dolj intenţionează să aloce 160.000 de lei pentru recompensarea elevilor care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele şi concursurile organizate în anul şcolar 2012/2013, anunță președintele CJ, Ion Prioteasa.
Banii ar urma să fie folosiți pentru premierea tinerilor care s-au făcut remarcați în cadrul competițiilor şcolare și pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de participarea acestora la tabere de instruire şi agrement organizate în ţară și în străinătate.
„Consiliul judeţean îi sprijină şi în acest an pe elevii care au dus mai departe bunul renume al învăţământului doljean, prin rezultatele deosebite înregistrate la olimpiadele şi concursurile la care au participat. Vorbim despre aproape 100 de premii și mențiuni obținute de tinerii din județul nostru la competiţiile şcolare la care au fost prezenţi în anul şcolar 2012/2013.
Ne-am propus să alocăm 160.000 de lei pentru a răsplăti aceste rezultate remarcabile, care ne bucură, care ne fac cinste şi care confirmă încă o dată calitatea învăţământului din judeţul Dolj.
Craiova este astăzi un puternic centru şcolar, graţie unui management foarte bun al conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean, dar şi al bunei pregătiri a cadrelor didactice. Din acest punct de vedere, Doljul se poziţionează în topul județelor din România.
Nu întâmplător colegiile din Craiova sunt unele dintre cele mai importante centre de învăţământ preuniversitar din România, bucurându-se de recunoaștere și apreciere atât pe plan naţional, cât şi internaţional.
Un alt indicator care dovedește înalta calitate a învățământului doljean ne este dat de aceste rezultate lăudabile la examenul de bacalaureat, unde, an de an, după ce se trage linie, vedem că liceele și colegiile din Dolj se află între primele din țară.
Performanţa în educaţie trebuie răsplătită. Elevii care au reuşit să obţină nota maximă la examenul de bacalaureat vor fi premiaţi cu sume modice de către Consiliul Judeţean Dolj. Ne raliem şi noi acestui demers al Guvernului României, care, prin Ministerul Educaţiei, a decis premierea elevilor de nota 10. În Dolj, sunt patru absolvenți de liceu care, pe lângă acele sume primite de la Minister, vor fi recompensați și de Consiliul Judeţean Dolj.
Ne propunem ca, prin premierea elevilor cu performanțe, să stimulăm generaţiile care vin din urmă şi care trebuie să știe că toate eforturile depuse pentru a obține rezultate bune la învățătură nu trec neobservate, că ele sunt remarcate, apreciate și, iată, sunt și recompensate”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.
La rândul său, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Dolj, Georgică Bercea, a precizat: „Doljul, din fericire, la capitolul performanțe școlare, se situează între primele județe din România. Mărturie stau rezultatele deosebite înregistrate de olimpicii doljeni la concursurile naționale și internaționale. Mă bucur că, în eforturile de a-i recompensa pe tinerii noștri merituoși, Inspectoratul Școlar Județean a găsit în Consiliul Județean Dolj un sprijin și un partener solid, de încredere, cu care este asociat de mai bine de opt ani.
De precizat ar mai fi că recompensarea elevilor cu performanţe deosebite continuă în acest an. Tinerilor care au participat la concursuri şcolare teoretice le vor urma, în iarnă, cei care au obţinut rezultate importante în competiţiile sportive şi care, de asemenea, vor fi premiaţi.
Inspectoratul Școlar Județean Dolj depune toate eforturile pentru a crea un mediu educațional propice performanței. An de an, elevii doljeni se întorc acasă cu premii de la concursurile la care participă, continuând tradiția bunelor rezultate cu care învățământul doljean se poate lăuda. De altfel, școala doljeană, prin muncă susținută și performanță la cel mai înalt nivel, și-a câștigat pe deplin locul între primele ale României.
Eforturile depuse de Inspectoratul Școlar Județean Dolj de a menține ridicată această ștachetă a performanței în educație sunt dublate de interesul pe care autoritățile locale și județene îl acordă învăţământului.”
Proiectul de hotărâre prin care se propune consilierilor judeţeni alocarea sumei de 160.000 de lei pentru recompensarea elevilor care au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele şi concursurile şcolare organizate în anul şcolar 2012/2013 se află pe ordinea de zi a ședinței CJ Dolj care va avea loc luni. Consiliul Județean Dolj a încheiat în anul 2005 cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi cu Instituţia Prefectului Judeţului Dolj un protocol de colaborare care urmăreşte stimularea tinerilor capabili de performanţă din învăţământul preuniversitar doljean.

BIROUL DE PRESĂ