CJ Dolj: Prioteasa salută Autostrada Craiova – Piteşti

valea stanciullui drum asfalt 008 CJ Dolj: Prioteasa salută Autostrada Craiova   Piteşti poze

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, salută decizia Guvernului României de a scoate la licitaţie proiectul de concesiune pentru “proiectarea, construcţia, finanţarea, operarea şi întreţinerea Autostrăzii Craiova – Piteşti”.
„Vreau să salut decizia Guvernului României şi a premierului Victor Ponta care, prin intermediul Ministerului Transportului şi al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, a scos la licitaţie proiectul construirii Autostrăzii Craiova-Piteşti. Mă bucur că acest proiect pe care foarte mulţi dintre cei care parcurg acest drum şi-l doreau pus în valoare, prinde încet-încet viaţă.
De altfel, chiar premierul Victor Ponta, deputat de Gorj şi foarte legat de zona Olteniei, a constatat, pierzând ore întregi în coloane de maşini care de multe ori se întâmplă să se întindă pe kilometri întregi, cât de necesară este o autostradă care să lege Craiova de Piteşti şi mai departe de Bucureşti, prin Autostrada A1, şi de Constanţa, prin Autostrada Soarelui. Dacă vreţi, este şi rodul insistenţelor şi a numeroaselor demersuri, pe care autorităţilor locale din Dolj şi Craiova le-au făcut pe lângă prim-ministrul Victor Ponta, pentru realizarea acestei autostrăzi.
Construcţia ei devine astăzi realitate, odată cu scoaterea la licitaţie a proiectului autostrăzii, contrazicând vocile care plasau acest anunţ al premierului Victor Ponta, făcut în urmă cu câteva zile chiar de la Craiova, în zona afirmaţiilor de campanie electorală.
Alături de modernizarea Aeroportului Craiova, una dintre principalele porţi de intrare a investitorilor străini în regiunea Oltenia, Autostrada Craiova-Piteşti devine una dintre ţintele pe care noi, ca autorităţi locale, dorim să le atingem.
Drumul Craiova-Piteşti este una dintre cele mai circulate artere şi poate constitui gura de oxigen de care economia locală şi regională are nevoie. Sunt convins că în următorii ani, judeţul Dolj şi municipiul Craiova cu un prim-ministru care provine din Oltenia, Victor Ponta, vor intra într-o nouă etapă de dezvoltare”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.
BIROUL DE PRESĂ