CJ Dolj: Prioteasa la Zilele comunelor Cârcea şi Mârşani

prioteasa noroc CJ Dolj: Prioteasa la Zilele comunelor Cârcea şi Mârşani poze
Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a fost prezent, miercuri seară, la evenimentele organizate de autoritățile locale din Mîrșani și Cârcea cu prilejul zilelor celor două comune, manifestări la care au participat câteva mii de persoane.
Cu ocazia Zilelor Mîrșaniului, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a dorit să fie aproape de locuitorii comunei, sărbătoriți de autoritățile locale cu spectacole, recitaluri ale unor cunoscuți interpreți de muzică populară și un târg de produse tradiționale.

prioteasa geoana calin ghencioiu CJ Dolj: Prioteasa la Zilele comunelor Cârcea şi Mârşani poze
„Suntem prezenți la cea de-a 13-a ediție a «Zilelor Comunei Mîrșani», o sărbătoare importantă a comunității dumneavoastră la care am luat parte cu plăcere în ultimii ani. Sunteți una dintre comunele renumite ale județului Dolj și nu sunt puține – 104 localități rurale. Mîrșaniul este o comună cunoscută peste tot cu oameni destoinici, harnici.
Această localitate este atestată din anul 1771 și ne-am întrebat cum de s-a ajuns la numele de Mîrșani. Am constatat că pe aceste meleaguri s-a așezat un căpitan al Banului de Craiova. Căpitanul Mîrza este cel care a primit o vastă moșie aici, drept răsplată pentru meritele pe care le-a avut în luptele împotriva armatei otomane. De la acest căpitan locuitorii acestei zone și-au luat numele de mîrzani, deveniți mai târziu mîrșeneni.
De altfel, locuitorii comunei s-au evidențiat și pe câmpurile de luptă în războaiele de reîntregire a neamului, monumentul eroilor ridicat în Mîrșani constituind mărturia sacrificiului suprem al celor peste 400 de mîrșeneni. Comuna Mîrșani mai are și avantajul unui primar deosebit de destoinic. Azi, venim în fața dumneavoastră și vă spunem «La mulți ani»”, le-a spus președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, celor peste 3.000 de localnici, prezenți la manifestările Zilelor comunei Mîrșani.

zgoneaprioteasageoanacalinpupazacarcea CJ Dolj: Prioteasa la Zilele comunelor Cârcea şi Mârşani poze
La evenimentul organizat de Primăria Mârșani au fost prezenți reprezentanți ai administrației locale și parlamentari de Dolj.
Peste 2.000 de persoane au participat, miercuri seară, la manifestările organizate de Primăria Cârcea cu ocazia zilelor comunei.
„Am venit astăzi (miercuri) în comuna Cârcea să vă cinstim cu prilejul zilei comunei dumneavoastră și să vă spunem că aveți un primar și viceprimar care fac fală localității. În anii următori sunt convins că localitatea Cârcea va arăta ca un adevărat oraș, pentru că ceea ce se întâmplă aici nu găsim în multe comune din Dolj. Îmi face plăcere să ne întâlnim din nou la ceas de sărbătoare și să vă urăm «La mulți ani»”, le-a spus președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, celor prezenți la eveniment.
La evenimentul organizat de Primăria Cârcea au mai fost prezenți parlamentari de Dolj, precum și președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

BIROUL DE PRESĂ