CJ Dolj: Prioteasa, la exerciţiul de intervenţie al ISU Oltenia de la Sala Polivalentă din Craiova

prioteasa deca isu.jpg 1 CJ Dolj: Prioteasa, la exerciţiul de intervenţie al ISU Oltenia de la Sala Polivalentă din Craiova poze

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, apreciază că ofițerii și subofițerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Oltenia” sunt pregătiți să intervină în timp real la cazuri complexe, în acest sens cadrele operative ale ISU beneficiind și de echipamente performante de operare, achiziționate prin proiecte derulate de CJ cu fonduri europene.

Declarația a fost făcută de Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj, vineri, în contextul participării la un exercițiu de intervenție în caz de incendiu, derulat de cadrele ISU „Oltenia” la Sala Polivalentă din Craiova.

Mă bucur că am putut să asistăm împreună la această simulare, pentru că, în acest fel, am văzut la lucru o parte dintre dotările moderne cu care profesioniștii ISU Dolj și medicii SMURD intervin în cazurile de extremă urgență la care sunt solicitați.

prioteasa deca isu.jpg CJ Dolj: Prioteasa, la exerciţiul de intervenţie al ISU Oltenia de la Sala Polivalentă din Craiova poze

 

O spun cu satisfacție, pentru că, așa cum știți, Consiliul Județean Dolj a contribuit din plin la achiziționarea acestor echipamente performante prin intermediul a două proiecte europene, în valoare totală de peste 15 milioane de euro: autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordare a asistenţei medicale de urgenţă, de intervenţie şi salvare la înălţime sau cele pentru descarcerări grele, precum și un centru mobil de comandă şi control, ca să mă refer doar la câteva dintre acestea. Nu știu câte județe se pot lăuda cu astfel de dotări.

Eu mă declar mulțumit de ceea ce am văzut, de modul în care acești oameni pot acționa în momente absolut speciale pentru a salva viețile semenilor noștri. Acest exercițiu arată și gradul ridicat de pregătire a ofițerilor și subofițerilor din unitățile ISU Dolj, profesioniști care ne demonstrează că sunt gata să intervină oricând, în situații grele, așa cum o fac, de fapt, în fiecare zi în multe locuri din județ”, a declarat Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj.

BIROUL DE PRESĂ