CJ Dolj: Prioteasa, alături de Gabriel Bratu la Salonul Internațional de Caricatură „Nicolae Petrescu – Găină” – VIDEO

isu muzeu 044 CJ Dolj: Prioteasa, alături de Gabriel Bratu la Salonul Internațional de Caricatură „Nicolae Petrescu   Găină”   VIDEO poze

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a participat, miercuri, la vernisajul Salonului Internațional de Caricatură „Nicolae Petrescu – Găină”, organizat în sala de expoziții „Ștefan Ciuceanu” a Muzeului Olteniei, eveniment la care au participat, prin lucrările expuse la vernisaj, 40 de caricaturiști din țară și străinătate.
Cu acest prilej, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a spus: „Am dorit neapărat să fiu prezent astăzi, la acest eveniment lângă maestrul Gabriel Bratu care este unul dintre personajele principale ale acestui salon de caricatură. Vreau să-l felicit pentru ceea ce a realizat în viață și, în același timp, să-i mulțumesc pentru faptul că a fost atât de aproape de mine și de familia mea. Vreau să spun că în tinerețea mea, imediat după ce mi-am cumpărat prima garsonieră, Gabi a fost alături de mine. Eu nu am avut tablouri în casă, eu am avut caricaturi de la Gabi Bratu, de la Mihai Truică și alții. Într-un fel încerc să fiu alături de el și să-i mulțumesc pentru ceea ce a făcut, să-i mulțumesc și domnului director Rogneanu pentru că în ultimii cinci ani s-a preocupat de organizarea acestui salon cu participare internațională, dar și gazdei noastre Muzeul Olteniei, prin Florin Ridiche.
Astăzi, sunt expuse lucrările a unor caricaturiști din țară și străinătate. Este un eveniment devenit tradiție și care, din fericire, este organizat de municipiul Craiova, de Muzeul de Artă, în colaborare cu Muzeul Oltenia, ambele instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Dolj”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

isu muzeu 056 CJ Dolj: Prioteasa, alături de Gabriel Bratu la Salonul Internațional de Caricatură „Nicolae Petrescu   Găină”   VIDEO poze
La rândul său, Gabriel Bratu, vicepreședinte al Asociației Caricaturiștilor Profesioniști din România, a spus: „Astăzi avem posibilitatea să râdem sau măcar să zâmbim, pentru că rolul caricaturiștilor este de a face lumea să râdă, dar în același timp să fie și un râs amar, pentru că acești caricaturiști se uită în jur și surprind tarele societății.
Faptul că la acest eveniment avem floarea caricaturii românești expusă pe simeze, mă face să cred că acest eveniment este unul de seamă pentru orașul nostru, iar pentru acest fapt este musai să mulțumesc președintelui Consiliului Județean Dolj, domnul Ion Prioteasa, fostului director al Muzeului Olteniei, actualmente secretar de stat la Ministerul Administrației și Internelor, domnul Mihai Fifor, actualului director al muzeului, domnul Florin Ridiche, și directorului Muzeului de Artă, domnul Florin Rogneanu. Sper ca pe mai departe să fie mai bine și mai mulți expozanți”.

gabriel bratu prioteasa caricaturi CJ Dolj: Prioteasa, alături de Gabriel Bratu la Salonul Internațional de Caricatură „Nicolae Petrescu   Găină”   VIDEO poze
La vernisajul găzduit de sala de expoziții „Ștefan Ciuceanu” a Muzeului Oltenia alături de președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, au mai participat directorul Muzeului Oltenia, Florin Ridiche, directorul Muzeului de Artă, Florin Rogneanu, și vicepreședinte al Asociației Caricaturiștilor Profesioniști din România, Gabriel Bratu.
La Salonul Internațional de Caricatură „Nicolae Petrescu – Găină” participă 20 de artiști din 11 centre din România și 20 de artiști străini din 10 țări: Belgia, Bulgaria, Serbia, Iran, Ucraina, Rusia, Germania, Ungaria, Cuba și Franța.

BIROUL DE PRESĂ