CJ Dolj: Președintele Ion Prioteasa, la vernisajul expoziţiei „Zbor deasupra Poloniei“

calangiu prioteasa danisor 1 CJ Dolj: Președintele Ion Prioteasa, la vernisajul expoziţiei „Zbor deasupra Poloniei“ poze

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat, miercuri, la vernisajul expoziţiei „Zbor deasupra Poloniei“, organizat în foaierul Sălii Albastre a Universităţii din Craiova, în prezenţa ambasadorului Republicii Polone la Bucureşti, Excelenţa Sa Marek Szczygieł.

calangiu prioteasa danisor 2 CJ Dolj: Președintele Ion Prioteasa, la vernisajul expoziţiei „Zbor deasupra Poloniei“ poze

Cu această ocazie, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a evidențiat bunele relații dintre cele două state, apreciind că la consolidarea acestora contribuie în mod semnificativ și legătura specială stabilită pe plan local, îndeosebi în domeniile culturii și educației.

calangiu prioteasa danisor 3 CJ Dolj: Președintele Ion Prioteasa, la vernisajul expoziţiei „Zbor deasupra Poloniei“ poze

„Suntem onorați să fim alături de Excelența Sa, domnul ambasador Marek Szczygieł, de reprezentanți ai mediului universitar din cele două țări, precum și de exponenți ai administrației publice la un eveniment important, menit să marcheze bunele relații româno-poloneze.

De-a lungul timpului, Craiova a fost unul dintre municipiile strâns legate de această comunitate, un oraș care, în 1939, a oferit găzduire refugiaților polonezi care se retrăgeau din calea unui război ce nu le aparținea. Cred că pot spune, fără să greșesc, că relațiile solide pe care le avem astăzi se datorează personal Excelenței Sale, care a știut să găsească, alături de noi, acel filon sufletesc ce ne apropie.

De altfel, la Craiova vedem frecvent organizate evenimente care privesc în mod direct comunitatea poloneză, ceea ce face ca relațiile dintre țările noastre, ambele membre ale marii familii europene, să fie consolidate în sens ascendent, de jos în sus.

Pentru noi, Polonia este un exemplu mai ales în domeniul absorbției fondurilor nerambursabile și sunt convins că oficialii celor două state își vor da mâna, ori de câte ori va fi nevoie, pentru a rezolva marile probleme ale comunității europene“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

La vernisajul organizat în deschiderea conferinței „Polonezi în România – doar un trecut de seamă sau și un viitor promițător?“ au mai luat parte rectorul Universității din Craiova, prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănișor, viceprimarul municipiului Craiova Cristina Calangiu, precum și exponenți ai sistemului de învățământ superior din România și Republica Polonă.

 

BIROUL DE PRESĂ