CJ Dolj: Președintele Ion Prioteasa a primit, vineri, vizita unei delegații a municipalității din Lom (Bulgaria)

intalnire Lom 1 CJ Dolj: Președintele Ion Prioteasa a primit, vineri, vizita unei delegații a municipalității din Lom (Bulgaria) poze

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a primit, vineri, vizita unei delegații a municipalității din Lom (Bulgaria), condusă de primarul localității, Penka Penkova, prilej cu care au fost discutate posibilitățile de colaborare în vederea implementării unor proiecte comune cu finanțare europeană în segmentul financiar 2014-2020.

„Am fost încântat de reîntâlnirea cu doamna primar Penka Penkova, cu atât mai mult cu cât prima inițiativă majoră pe care Consiliul Județean Dolj a pus-o în operă cu fonduri obținute printr-un program european de colaborare transfrontalieră s-a materializat în parteneriat cu autoritățile din Lom.

De altfel, și această întrevedere s-a concentrat asupra perspectivelor de atragere a finanțării nerambursabile pentru derularea unor demersuri în beneficiul comunităților de pe cele două maluri ale Dunării. Una dintre direcțiile către care ne îndreptăm atenția vizează stimularea și susținerea mediului de afaceri, în vederea creării de locuri de muncă. Acest obiectiv rămâne prioritar, în condițiile în care ne regăsim într-o regiune care se confruntă cu problema șomajului.

Un alt factor important pentru dezvoltarea zonei este reprezentat de infrastructura de transport, a cărei îmbunătățire ne dorim să o abordăm împreună cu municipalitatea din Lom.

Ne punem mari speranțe în fondurile europene pe care le putem atrage prin Interreg V-A România – Bulgaria, program în cadrul căruia Consiliul Județean Dolj a depus deja, în parteneriat cu alte autorități și instituții din țara învecinată, un număr de cinci proiecte, cu o valoare totală de aproape 40 de milioane de euro. O posibilitate importantă o conturează, în același timp, și Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, care poate asigura o finanțare substanțială pentru rezolvarea unor probleme majore ale comunităților riverane.

Discuțiile purtate astăzi au condus la stabilirea principalelor domenii de acțiune, astfel încât în cadrul următoarelor întâlniri vom aborda punctual proiectele pe care le putem iniția și derula împreună“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

intalnire Lom 3 CJ Dolj: Președintele Ion Prioteasa a primit, vineri, vizita unei delegații a municipalității din Lom (Bulgaria) poze

Alături de președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, la întrevederea desfășurată vineri, în sala de ședințe a instituției, a participat directorul Direcției Afaceri Europene, Ileana Măjină, în timp ce partea bulgară a fost reprezentată de primarul municipalității din Lom, Penka Penkova, și de viceprimarul Valentin Evtimov.