CJ Dolj: Mesajul vicepreşedintelui Cristinel Iovan cu prilejul Zilei Armatei Române

iovan armata psd CJ Dolj: Mesajul vicepreşedintelui Cristinel Iovan cu prilejul Zilei Armatei Române poze

Mesajul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Dolj Cristinel Iovan cu prilejul Zilei Armatei Române

„Sunt onorat ca, în calitate de reprezentant al Consiliului Județean Dolj și al domnului președinte Ion Prioteasa, să mă adresez domniilor voastre cu prilejul Zilei Armatei Române – o sărbătoare nu doar a celor care poartă nobilele însemne militare, ci a întregii țări, datorită respectului, prețuirii și încrederii de care instituția Armatei se bucură în rândul tuturor cetățenilor.
Prin semnificația sa istorică, 25 octombrie este o zi de împlinire naţională, o zi în care Armata Română, prin eroism pe câmpul de luptă şi prin jertfă de sânge, a scris una dintre cele mai importante pagini de afirmare a idealurilor de unitate, suveranitate şi integritate teritorială.
În urmă cu aproape şapte decenii, ostaşii noştri angajaţi în operaţiunile militare din Ardealul de Nord au eliberat prin luptă orașul Carei şi, odată cu el, «ultima palmă de pământ sfânt al ţării», așa cum se arăta în ordinul de zi al generalului Gheorghe Avramescu. Acești bravi militari, care au pus destinul neamului românesc mai presus de propriile vieţi, cucereau atunci pentru România o zi a demnității naționale.
Astăzi ne înclinăm frunțile, în semn de respect și recunoștință, în memoria tuturor ostașilor români căzuţi la datorie, de-a lungul veacurilor, în numele aspirațiilor de independență și libertate ale acestui popor. Gândurile noastre de apreciere şi profundă stimă se îndreaptă, deopotrivă, către cei aflaţi acum în slujba ţării, sub culorile drapelului naţional, militari şi specialişti civili ai Armatei, către veteranii de război, militarii în rezervă şi în retragere, care au servit patria cu onoare şi credinţă.
Reprezentaţi o instituţie care s-a identificat, în timp, cu profesionalismul şi devotamentul. Armata Română a traversat, în ultimele decenii, o perioadă de ample reforme şi transformări, înfăţişându-se acum ca o structură nouă, modernă, adaptată noilor provocări ale mediului internaţional.
Prin modul exemplar în care militarii noştri şi-au îndeplinit misiunile, în cadrul operaţiunilor derulate sub egida NATO, UE şi ONU, instituţia Armatei s-a afirmat drept unul dintre cei mai elocvenţi emisari ai ţării, vorbind în mod convingător despre rolul pe care România şi l-a asumat cu maturitate, de partener serios şi stabil în apărarea drepturilor şi libertăţilor democratice şi de garant al securităţii.
La ceas aniversar, în numele meu şi al preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, domnul Ion Prioteasa, vă felicit cordial pentru performanţele obţinute pe toţi cei care cu onoare şi mândrie îmbrăcaţi uniforma militară şi vă urez mult succes în activitatea pe care o desfăşuraţi. La mulţi ani!”