CJ Dolj: Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, cu prilejul Zilei Armatei României

prio armata 3 CJ Dolj: Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, cu prilejul Zilei Armatei României poze
„Ziua de 25 octombrie poartă semnificația istoriei noastre, a unui trecut greu încercat și marcat de lupta de secole a înaintașilor noștri pentru libertate, neatârnare și unitate românească în interiorul acelorași granițe. Este o zi în care ne onorăm și ne cinstim ostașii, pentru că astăzi este lor.
Pe 25 octombrie, România își celebrează apărătorii patriei, pentru că este și o zi a recunoștinței pentru eroii fără nume care prin sacrificiul de sânge au adus glorie Armatei și poporului nostru. Armata a urmat îndeaproape destinul țării, aducându-și aportul necondiționat în traiectoria și destinul său pentru libertate și democrație.
Anii au trecut iar astăzi Armata Română se constituie într-o structură de elită, pregătită şi capabilă să ducă la bun sfârşit misiunile încredinţate, având un rol important în menținerea României între statele responsabile și partenerii de încredere ai Uniunii Europene și ai Alianței Nord-Atlantice.
Misiunile desfăşurate sub egida NATO, UE şi ONU sunt expresii ale îndeplinirii angajamentelor pe care România şi le-a asumat ca membru al comunităţii internaţionale, succesul acțiunilor întreprinse de militarii noștri stând mărturie pentru profesionalismul Armatei Române.
Gândurile noastre se îndreaptă și către militarii craioveni aflați în teatrele de operațiuni din întreaga lume pentru a participa la misiunile internaţionale de combatere a terorismului, de sprijinire a păcii sau umanitare, asumate de România în cadrul parteneriatelor internaționale, ducând pe mai departe bunul renume al Armatei Române.
Stimați generali, distinși ofițeri, bravi ostași – Reprezentați o componentă esențială a sistemului nostru de apărare, iar activitatea dumneavoastră se poate caracteriza prin rigurozitate, profesionalism și atașament față de valorile patriei, atribute ale onoarei de care ați dat dovadă în cadrul exercițiilor internaționale și al misiunilor specifice unde ați reprezentat cu cinste și demnitate blazonul militar românesc pentru care vă mulțumim și vă suntem recunoscători.
În calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj doresc să vă urez un sincer «La mulți ani!» și mult succes în îndeplinirea misiunilor importante în care sunteți angajați sau veți fi angrenați”.

BIROUL DE PRESĂ

prio armata 1 CJ Dolj: Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, cu prilejul Zilei Armatei României poze