CJ Dolj: Ion Prioteasa, vizitat de “fraţii” chinezi

prio chinez CJ Dolj: Ion Prioteasa, vizitat de fraţii chinezi poze
Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, s-a întâlnit, vineri, cu o delegație condusă de vicepreședinte al Adunării Consultative Politice – Comitetului Guangdong, Xu Shangwu,prilej cu care s-a vorbit despre întărirea relațiilor între provincia chineză și județul Dolj.
Cu acest ocazie, președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a făcut o scurtă prezentare a județului arătând totodată interesul pentru investițiile chineze care s-ar putea dezvolta în Craiova și județul Dolj.
„În urmă cu câteva luni am semnat cu provincia Guangdong un protocol de înfrățire. Este unul dintre primele protocoale care s-au semnat în România. Acest protocol se referă la schimburile și investițiile pe care le putem dezvolta între județul Dolj și provincia Guangdong.
De-a lungul timpului, am avut mai multe întâlniri cu delegații din China, rezultatele materializându-se într-un protocol semnat de Universitatea din Craiova și o universitate din provincia Guangdong, precum și în aducerea unei profesoare din China care le va preda elevilor de la Colegiul Național «Elena Cuza» limba și civilizația chineză. Probabil că în viitor această profesoară va ajunge și în Parcul Industrial din Craiova pentru a le preda limba chineză oamenilor de afaceri de acolo.
De asemenea, le-am vorbit și de interesul companiei China Electric Equipment Group, unul dintre liderii din domeniul energiei pe piața mondială, pentru a investi aproximativ 75 de milioane de euro într-un proiect fotovoltaic la Segarcea.
Suntem foarte interesați de aceste schimburi, în special de cele economice, pe care le avem cu China. Guangdong este între primele provincii din China din punct de vedere economic. Este normal ca o asemenea delegație s-o primim cu tot fastul pentru că un vicepreședinte al Adunării Consultative Politice al Comitetului Guangdong, cel care a condus această delegație chineză, are rang ce aproape echivalează cu al unui vice-premier de stat.
În cadrul întâlnirii, am reiterat interesul nostru pentru firmele din China care își doresc să vină în Craiova și în Dolj și le-am spus de atenția cu care privim toate investițiile care se fac aici și de sprijinul pe care autoritățile române îl pot oferi.
A rămas stabilit să dezvoltăm aceste schimburi dintre județul Dolj și provincia Guangdong. Am fost invitat de mai multe ori în China, unde probabil voi ajunge în primăvara acestui an. Ne dorim foarte mult ca țara care la ora actuală dispune de cei mai mulți bani lichizi din lume să poată să facă investiții de substanță în România. Ne gândim chiar la un drum expres sau poate la o altă investiție mare care să poată fi făcută în județul Dolj, dar bineînțeles și cu implicare guvernamentală”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.
La întâlnirea care a avut loc în sala de ședințe a Consiliului Județean Dolj au mai participat vicepreședintele Cristinel Iovan, directorul Direcției de Afaceri Europene, Ileana Măjină, și directorul Parcului Industrial Marin Nicoli.

BIROUL DE PRESĂ