CJ Dolj: Ion Prioteasa va cumpăra primul bilet Wizz Air la Craiova

wizz air 024 CJ Dolj: Ion Prioteasa va cumpăra primul bilet Wizz Air la Craiova poze

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a anunțat oficial, joi, semnarea contractului de către Aeroportul din Craiova cu compania aeriană de low-cost Wizz Air

, care va opera prima cursă pe ruta Craiova – Milano Bergamo începând din primăvara anului viitor.
Totodată, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat, în cadrul unei conferințe de presă, că dorește să cumpere primul bilet de avion pe ruta Craiova-Bergamo, prețul unei curse stabilit de operatorul aerian plecând de la 72 RON.
„E o zi mare azi pentru Craiova și regiunea Oltenia. Suntem bucuroși să vă spune că ceea ce v-am anunțat de-a lungul timpului în legătură cu dezvoltarea Aeroportului din Craiova prinde în acest moment un și mai pronunțat contur.
Oficial, de azi, Wizz Air este la Craiova! Vreau să anunț cu mare satisfacție că voi cumpăra primul bilet pentru cursa de Bergamo. Dacă îl voi putea achiziționa de azi, o voi face, dacă nu, am rugămintea să fiu ținut în rezervă pentru primul bilet.
Așa cum se știe, de câțiva ani de zile Consiliul Județean Dolj investește masiv în Aeroportul din Craiova. Peste 10 milioane de euro investiți de Consiliul Județean Dolj până în prezent la Aeroportul din Craiova în construcții, în infrastructură, în mașini și utilaje. Se conturează astfel unul din punctele forte ale Regiunii Oltenia. Ne-am adresat în toată această perioadă foarte multor firme care să vină și să opereze pe Aeroportul din Craiova. Am luat contact cu peste 15 companii cărora le-am scris în ultimii doi ani de zile.
(…) Alături de noi a venit prietenul nostru Gyorgy Abran, directorul comercial al firmei Wizz Air, companie de care v-am vorbit în mai multe rânduri că suntem în tratative și că ne așteptăm la un final fericit. Acum putem să vă spunem că discutăm de mai mult de doi ani de zile și că suntem în contact de patru ani de zile. În această ultimă perioadă de timp, documentele au trebuit să circule între Craiova și Geneva, unde este sediul companiei.
În cursul acestei săptămâni am primit documentele semnate pe o perioadă de cinci ani de zile. Din acest moment putem să spunem – Wizz Air zboară de la Craiova, iar oltenii zboară în low-cost. Un bilet dus-întors va costa nici 40 euro. Din acest moment Aeroportul din Craiova va trăi o altă viață, urmând să-și dubleze numărul de pasageri”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, în cadrul unei conferințe de presă susținută la în sala de ședințe a CJ Dolj.
Directorul comercial al companiei Wizz Air, Gyorgy Abran, prezent la conferința de presă, a afirmat că eforturile Consiliului Județean Dolj de a moderniza și dezvolta Aeroportul din Craiova au contat foarte mult în alegerea conducerii operatorului de low-cost de a opera la Craiova.
„Azi (joi), marcăm începutul unei cooperări cu Aeroportul din Craiova, cu Consiliul Județean Dolj. Wizz Air este o companie mare care, în ultimele 12 luni, a avut 12 milioane de pasageri. Operăm în 16 baze situate în nouă țări. Avem 39 de aeronave Airbus și 1.500 de angajați. Numai în România avem trei milioane de pasageri și, luând în considerare această cifră, putem spune că suntem cea mai mare companie care operează în România. Alături de Aeroportul din Craiova mai operăm pe alte cinci aeroporturi din România – Cluj, Târgu Mureș, Timișoara, București și Arad.
În ceea ce privește Craiova, vă pot spune că prima rută pe care vom opera este Craiova – Milano Bergamo începând din luna mai, cu o frecvență de două ori pe săptămână, luni și vineri, la un preț ce pleacă de la 72 RON pentru o cursă. Această rută spre Milano-Bergamo îi va ajuta atât pe cei care vor să facă turism, putând ajunge rapid la Milano și orașele mari din nordul Italiei, o zonă foarte frumoasă, pe oamenii de afaceri, cât și pe cei care sunt plecați și vor să-și vadă familia mai des.
Așa cum a spus domnul Prioteasa, am avut discuții intense în ultimii ani. Pentru a opera pe un aeroport avem nevoie de anumite condiții, iar Aeroportul din Craiova a făcut foarte multe lucruri în acest sens. Suntem fericiți că am semnat acest contract cu Aeroportul din Craiova. Evident aceasta este o primă rută și sperăm ca în perioada următoare să dezvoltăm și alte rute”, a declarat directorul comercial al companiei Wizz Air, Gyorgy Abran.
La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Dolj Cristinel Iovan a precizat: „Este unul dintre cele mai importante momente pe care eu le trăiesc de când sunt vicepreședinte al Consiliului Județean Dolj. Probabil că în timp vom vedea impactul aducerii primului operator low-cost pe Aeroportul din Craiova. Apariția primului operator de low-cost în regiunea noastră îi va determina pe olteni să se deplaseze mai mult către destinații pe care vor să le vadă.
Aducerea Wizz Air la Craiova dovedește că strategia noastră pentru dezvoltarea aeroportului a fost una corectă și că pașii pe care i-am parcurs în acest sens au fost firești. Nu puteam să aducem o astfel de companie mare dacă nu am fi avut un aeroport care să corespundă standardelor atât de aspre ale Uniunii Europene. Prețul scăzut al biletelor de avion pe cursa de Bergamo va aduce, din estimările celor de la Wizz Air, un plus de 30.000 de pasageri. Înseamnă practic o dublare a numărului de pasageri ai Aeroportului din Craiova, înseamnă efecte pozitive asupra economiei doljene. Pe viitor, în estimările făcute pe masterplanul pe aeroport pe care l-am făcut în 2008, estimăm că putem ajunge la un milion de pasageri în câțiva ani. Sperăm ca destinațiile se vor diversifica”.
Directorul Aeroportului din Craiova, Mircea Dumitru, a afirmat: „Vreau să mulțumesc și presei. Orice companie mare are un birou de monitorizare a presei, iar atunci când vă mulțumesc vreau să spun că și presa craioveană a avut un rol important în aducerea Wizz Air prin prezentarea a ceea ce s-a investit de către Consiliul Județean Dolj pentru modernizarea Aeroportului din Craiova.
Azi (joi), s-a făcut cel mai important pas, pentru că am reușit să aducem Wizz Air-ul la Craiova. Noi vom insista și pentru celelalte destinații pe care le-am propus și mă refer aici la Barcelona, Londra, Koln, Paris sau Bruxelles”.

BIROUL DE PRESĂ