CJ Dolj: Ion Prioteasa la bilanţul ISU Oltenia

decaprioteaaisu CJ Dolj: Ion Prioteasa la bilanţul ISU Oltenia poze

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat, joi, cu prilejul bilanțurilor de activitate ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj și Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, că este interesat de înființarea unui Centru Regional pentru intervenții în condiții de iarnă.
„Am fost foarte atent la bilanțul de activitate al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj, precum și cel al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, și pot să spun că la o parte dintre evenimentele care ne-au fost prezentate am fost și noi prezenți. Vreau să-i felicit pe toți cei care au fost implicați în aceste acțiuni de succes și, totodată, vreau să scot în evidență că în ultimii ani situațiile de urgență au fost foarte bine manageriate.
De remarcat la acest capitol și activitatea Primăriei Craiova care, în momentul în care a avut de-a face cu dificultățile pe care iarna le-a ridicat, a știut să facă față și să răspundă acestor probleme mai bine decât în alți ani. Toți cei care trăim în acest municipiu am simțit acest lucru.
Vreau să vă mulțumesc tuturor celor care faceți parte din Comitetul pentru Situații de Urgență – pompieri, jandarmi, poliție și toate celelalte instituții, pentru că atunci când vremea este rea, viscolul suflă cu putere și toată lumea stă în casă, dumneavoastră sunteți în cele mai dificile locuri rezolvând situațiile grele.
O încercare extraordinară căreia a trebuit să i se facă față a fost evenimentul inundațiilor din 2006, în urma cărora am adoptat o strategie de apărare ale cărei rezultate abia acum le putem cuantifica. Putem vorbi de faptul că toate localitățile de la Dunăre, pe un program european, au fost dotate cu sirene și stații prin care să se ia legătura cu comandamentul în cazul producerii unor evenimente nedorite.
Totodată, vreau să amintesc și de proiectul european, pe care l-am gestionat în calitate de lider de proiect, prin care am accesat peste 12 milioane de euro, fonduri prin care am dotat cu echipamente pentru intervenții în situații de urgență toate cele cinci inspectorate din regiunea Oltenia. Acest proiect va fi continuat prin achiziționarea altor autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime și a unor mașini de pompieri pentru lucrul cu apă și spumă, care se vor duce către aceleași inspectorate pentru situații de urgență din Oltenia.
Odată cu finalizarea acestui proiect ne gândim la un altul, tot cu adresabilitate la nivel regional, prin care să reușim achiziția unor mașini pentru intervenție în situații de zăpadă, de iarnă deosebită. Sunt mașini foarte scumpe. Cred că ne putem constitui o bază în care să fie aduse aceste mașini și care să se afle la îndemâna ISU Dolj.
Situațiile de urgență sunt de toate felurile. V-aș aminti un episod din această vară, atunci când, din cauza secetei, apa Dunării a scăzut așa de mult, încât nu s-a mai putut face alimentarea cu apă a Calafatului. Atunci am fost nevoiți să apelăm Ministerul Administrației și Internelor și apoi la un astfel de centru care se găsește la Timișoara,de unde am luat două pompe de mare capacitate, cu ajutorul cărora am putut să rezolvăm problema alimentării cu apă a municipiului Calafat.
Vreau să vă mulțumesc tuturor celor care, prin implicarea pe care ați avut-o în situațiile cele mai grele prin care a trecut județul Dolj, ați reușit să veniți în sprijinul comunității”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

BIROUL DE PRESĂ