CJ Dolj: Ion Prioteasa a participat, luni, la Școala Gimnazială Podari, la evenimentul ocazionat de începerea noului an de învățământ

deschidere an scolar Podari 11 CJ Dolj: Ion Prioteasa a participat, luni, la Școala Gimnazială Podari, la evenimentul ocazionat de începerea noului an de învățământ poze

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat, luni, la Școala Gimnazială Podari, la evenimentul ocazionat de începerea noului an de învățământ, context în care a evidențiat rolul autorităților locale în dezvoltarea comunei și în susținerea actului educațional.

deschidere an scolar Podari 12 CJ Dolj: Ion Prioteasa a participat, luni, la Școala Gimnazială Podari, la evenimentul ocazionat de începerea noului an de învățământ poze

„Îmi face o deosebită plăcere să fiu astăzi, la Podari, alături de dumneavoastră – părinți, elevi și profesori – și să vă vorbesc despre unul dintre marile atuuri pe care le avem: învățământul de calitate din Dolj. De-a lungul timpului, județul nostru a oferit țării personalități marcante și cred că este de ajuns să menționăm nume precum Petrache Poenaru, Constantin Brâncuși, Nicolae Titulescu, Marin Sorescu sau, în prezent, profesorul și academicianul Irinel Popescu.

De aceea, vreau să vă transmit că învățătura reprezintă cel mai bun instrument pentru ca elevii de astăzi să-și poată construi cu adevărat viitorul. Se impune ca educația să fie întotdeauna pe primul loc, iar dumneavoastră trebuie să perseverați în efortul pe care îl faceți și care, așa cum am văzut, aduce pentru această școală rezultate remarcabile, an după an. O școală a cărei evoluție se înscrie în parcursul amplu de modernizare a comunei Podari – oficial, o localitate din mediul rural, dar una care oferă aceleași condiții pe care le regăsești în orașe.

Este motivul pentru care nici nu ne mai surprinde să vedem relatându-se în mass-media că localitatea dumneavoastră se dezvoltă și apar noi cartiere, marcând reușita unui demers pentru care autoritățile locale și domnul primar Constantin Gheorghiță merită întreaga noastră apreciere. În egală măsură, îl felicităm pentru faptul că, așa cum ne-a obișnuit, își orientează în continuare toată atenția în direcția atragerii de fonduri nerambursabile pentru a rezolva priorități ale comunității, multe dintre ele chiar în domeniul învățământului.

În încheiere, permiteți-mi să adresez sincere gânduri de sănătate și putere de muncă întregului colectiv profesoral, iar elevilor Școlii Gimnaziale Podari să le urez mult succes în noul an de învățământ, an care înseamnă și un nou pas important făcut pe drumul reușitei în viață“, a declarat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

La festivitatea organizată la Școala Gimnazială Podari, alături de președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, au participat deputatul Ion Călin, primarul comunei Podari, Constantin Gheorghiță, și inspectorul școlar Simona Chiriță.

 

BIROUL DE PRESĂ