CJ Dolj: Investiții în Aeroport și Spitalul Județean

priotanasescuiovan 3 CJ Dolj: Investiții în Aeroport și Spitalul Județean poze

Administrația județeană are în vedere pentru anul acesta investiții consistente în unitățile din subordine, fie că e vorba de spitalul județean, bibliotecă sau aeroport. 

Astfel, pe lângă fondurile europene atrase pentru finanțarea proiectelor CJ, instituția va finanța și din venituri proprii obiectivele de investiții din sănătate, cultură și transporturi.

 

„Din surse proprii vom continua proiectele privind infrastructura de transport, dotarea cu utilaje a Aeroportului Craiova, extinderea parcării Aeroportului Craiova, reabilitarea şi modernizarea prin asfaltare a două drumuri judeţene(DJ 643 A Veleşti-limita judeţului Olt şi DJ 643 D Bulzeşti – limita judeţului Vâlcea), domeniul culturii fiind în continuare important. Aici vom direcţiona sume de bani pentru Muzeul Olteniei, pentru Biblioteca «Aman» şi pentru instituţiile care ne-au solicitat în acest sens. Asistenţa socială este şi ea în vizorul nostru, aici direcţionând aproape 4.000.000 de lei”, a declarat Alina Tănăsescu, vicepreşedinte al CJ Dolj.

O poziție privilegiată printre unitățile din ograda CJ Dolj o are spitalul județean de urgență, care, în acest an va beneficia de investiții de 34 de milioane de lei noi, aproape jumătate din veniturile proprii județene din secțiunea de dezvoltare.

„Aproape jumătate din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean Dolj au fost repartizate Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă Craiova. „Acest proiect privind bugetul a însemnat multe ore de muncă şi discuţii pentru o repartizare cât mai eficientă. Unul dintre obiectivele majore este domeniul sănătăţii. Astfel, din suma de 70.000.000 de lei, cât are CJ Dolj la dispoziţie în acest an, 34.000.000 de lei merg spre Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă Craiova. Pe lângă construcţia Clinicii de Cardiologie şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe, ne vom ocupa şi de starea spitalului. Vom aborda fiecare etaj, o primă etapă fiind etajele şase şi şapte. Pentru consolidarea spitalului am alocat suma de 450.000 de lei, pentru Secţiile de oncologie şi dermatologie (reparaţii capitale şi extindere), suma de 320.000 de lei şi mai avem un proiect pentru morgă, extindere şi modernizare, unde am alocat suma de 2.000.000 de lei”, a precizat Cristi Iovan, vicepreşedintele CJ Dolj.