CJ Dolj: Întâlnire Prioteasa – CEZ – Distrigaz pentru viitorul parc industrial

cj dolj.jpg CJ Dolj: Întâlnire Prioteasa   CEZ   Distrigaz pentru viitorul parc industrial poze

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, s-a întâlnit, joi, la Palatul Administrativ, cu reprezentanți ai companiilor Distrigaz Sud Rețele și CEZ Distribuție, pentru a discuta aspecte privind asigurarea utilităților publice necesare noului parc industrial, care va fi creat în vecinătatea Aeroportului Craiova.

Suntem preocupaţi şi ferm implicaţi în demersurile care vizează dezvoltarea acestei zone şi cu atât mai motivaţi cu cât avem de partea noastră experiența pozitivă a Parcului Industrial Craiova.

În prezent, această platformă economică este, practic, în întregime ocupată. De îndată ce timpul va permite, o mare companie din străinătate va începe lucrările la o investiție de peste 30 de milioane de euro, pentru construirea unei fabrici, ceea ce va încununa reuşita acestui demers pe care l-am iniţiat în urmă cu aproape 10 ani.

Ne bucură faptul că astfel se creează noi posibilităţi de angajare pentru oamenii aflaţi în căutarea unui serviciu, mai ales că, schițând un scurt bilanț, vom vedea că proiectul de succes care se numește Parcul Industrial Craiova a generat peste 1.000 de locuri de muncă.

Ne pregătim acum pentru o a doua etapă, în care urmărim înfiinţarea unui nou parc industrial, având de partea noastră un important atu – faptul că dispunem de propriile terenuri, la intrarea în oraș, în partea de est, terenuri pe care le vom pune astfel mai bine în valoare. Continuăm, totodată, să îi sprijinim pe toți cei care sunt interesați să investească în regiunea noastră și să crească oferta de posturi pe piața muncii.

Pentru a pune în operă acest proiect, o prioritate o reprezintă asigurarea utilităţilor, motiv pentru care am avut întâlnirea de astăzi, una foarte constructivă. Salutăm faptul că atât Distrigaz, cât și CEZ Distribuție și-au arătat întreaga disponibilitate, oferindu-și concursul pentru alimentarea cu gaze naturale şi energie electrică a noului parc industrial.

În această zonă, din apropierea aeroportului, pe un teren pus la dispoziţie de consiliul judeţean, compania CEZ s-a angajat să construiască, prin eforturi proprii, o staţie de transformare care, odată realizată, va fi cea mai mare din judeţul Dolj.

Va fi acoperit, în acest fel, necesarul de energie electrică pentru noul parc industrial, precum şi pentru Aeroportul Craiova, un obiectiv al Consiliului Judeţean Dolj care a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă în ultimii ani, ceea ce presupune şi o creştere a consumului. În egală măsură, de această staţie de transformare vor putea beneficia şi investiţiile existente în zona Cârcea – Pieleşti şi, în definitiv, chiar şi cetăţenii care locuiesc aici.

În continuare, vom studia îndeaproape, împreună cu specialiştii din cadrul CEZ, situația de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, luând în considerare faptul că și în acest caz se va înregistra o creștere notabilă a necesarului de energie electrică, odată cu materializarea principalelor proiecte prin care urmărim modernizarea și extinderea acestei unități sanitare“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

La rândul său, vicepreședintele CJ Dolj Cristinel Iovan a afirmat că, în perspectiva proiectului de realizare a celui de-al doilea parc industrial, era necesară o întâlnire consultativă cu reprezentanţii societăţilor care se ocupă de distribuţia energiei electrice şi a gazului natural.

Suntem în etapa în care punem de acord unele aspecte şi documente, pentru ca atât parcul industrial şi Aeroportul Craiova, cât şi alţi consumatori din acea zonă să poată beneficia de aceste servicii de utilitate publică.

Mă bucur să constat încă o dată că am găsit atât în CEZ Distribuţie, cât şi în furnizorul Distrigaz doi parteneri deschişi, care şi-au manifestat întreaga disponibilitate pentru a sprijini Consiliul Judeţean Dolj în demersurile de a înființa cel de-al doilea parc industrial.

A fost o întrevedere benefică, în care s-au discutat lucruri concrete. Deja ştim că în zona aeroportului CEZ Distribuţie va face o investiţie consistentă în construirea unei staţii de transformare.

Pe de altă parte, foarte important pentru CJ Dolj este şi subiectul dezvoltării rețelei de alimentare cu energie electrică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, cu atât mai mult cu cât în perioada următoare vom investi în modernizarea şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe, precum şi în construirea unei clinici de cardiologie intervenţională şi chirurgie cardiovasculară.

Şi pe acest subiect am găsit deschidere din partea reprezentanţilor CEZ Distribuţie pentru a identifica împreună soluţiile optime de rezolvare a acestei probleme“, a declarat vicepreședintele CJ Dolj Cristinel Iovan.

În cadrul întrevederii au fost aduse în discuție și câteva sesizări ale unor primari privitoare la furnizarea utilităților publice în localitățile pe care le conduc.

Întâlnirea, găzduită în sala de ședințe a CJ Dolj, se înscrie în seria consultărilor purtate între conducerea consiliului județean și reprezentanții echipei manageriale a CEZ Distribuție, consultări la care au participat, de-a lungul timpului, directorul executiv Doina Vornicu și Ion Dobrescu, membru al directoratului.

La discuțiile desfăşurate joi, alături de preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, şi de vicepreşedintele Cristinel Iovan, au luat parte administratorul public al judeţului, Florin Stancu, directorul Parcului Industrial Craiova, Marin Nicoli, arhitectul-şef al judeţului, Radu Pappa, precum și specialiști din aparatul propriu al consiliului județean. Din partea Distrigaz Sud Rețele, la întâlnire a participat Ștefan Dumitrescu, iar CEZ Distribuție a fost reprezentată de Matei Ion și Silviu Zamfirache.

BIROUL DE PRESĂ