CJ Dolj, filat anti-furt şi anti-cutremur de camerele prefectului Georgescu

eg CJ Dolj, filat anti furt şi anti cutremur de camerele prefectului Georgescu poze

Prefectul de Dolj Eugen Georgescu schimbă sistemul de pază al Palatului Administrativ din Craiova cu unul care să-i permită să ştie şi să vadă tot ce calcă în clădire, inclusiv cine intră şi iese din Consiliul Judeţean (CJ) Dolj.

Liste complete de intrări – ieşiri la jandarmul de la poartă şi două camere de supraveghere video nou-nouţe îndreptate spre holurile şi căile de acces în CJ Dolj sunt doar două din elementele de noutate pe care le aduce sistemul lui Georgescu, care motivează măsurile prin indicaţii primite “de sus” la începutul anului.  “Azi am o şedinţă cu cei de la pază pe zonele de securitate din prefectură. De acum orice persoană care va intra în prefectură, fie că vine la noi, fie că se duce la consiliul judeţean, se trece pe foaie cu datele de identificare. Softul pe care-l avem mai permite să amplasăm două camere de luat vederi. O să le montăm şi pe acelea. Deocamdată nu ne-am hotărât unde, dar este posibil să le punem pe la consiliul judeţean. Poate o să punem una dintre camere chiar deasupra intrării în prefectură. O să vedem”, a declarat Georgescu.

speeddome3 CJ Dolj, filat anti furt şi anti cutremur de camerele prefectului Georgescu poze

Prefectul de Dolj îşi justifică noile măsuri de siguranţă şi prin faptul că sistemul de supraveghere video şi registrul strict de intrări – ieşiri din clădirea prefecturii se pot dovedi extrem de utile în caz de furt sau de cutremur. “Nevastă mea (Sorina Georgescu, coordonator al Programului de Dezvoltare Rurală – n. r.) a păţit-o. I-au luat geanta din birou. Şi secretarei domnului Prioteasa I-au luat geanta de două ori. Sigur, nu poţi ştii dintre cei care au intrat care este hoţul, dar măcar ai un punct de plecare. Ştii cine a intrat în instituţie şi poţi găsi câţiva suspecţi. În plus, dacă vine, Doamne fereşte, vreun cutremur trebuie să ştii câţi oameni ai de salvat din interiorul Palatului Administrativ”, a precizat Georgescu.