CJ Dolj: Evitaţi drumurile din Sudul judeţului

aeroport zapada pista picnik CJ Dolj: Evitaţi drumurile din Sudul judeţului poze

În urma avertizării de vânt puternic, emisă de Administrația Națională de Meteorologie, pentru Dolj și alte șase județe, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, face următoarele precizări:
„În următoarele ore, potrivit datelor pe care le-am primit prin intermediul Administrației Naționale de Meteorologie, în Dolj vremea se va răci foarte mult, iar în sudul județului se anunță viscol și vânt foarte puternic, cu intensificări ale vântului ce pot atinge 50-70 km/h.
Pentru a evita pericolul de a rămâne înzăpeziți, doresc să fac un apel către toate persoanele care vor să se deplaseze în mod special spre sudul Doljului, dar și în restul județului, să nu o facă decât în caz de maximă necesitate și numai după ce s-au asigurat că autovehiculele sunt echipate corespunzător deplasării în condiții de iarnă. Trebuie să știți că blocarea autovehiculelor pe șosele nu va permite nici drumarilor să se ocupe de deszăpezirea carosabilului, intervenția lor fiind practic imposibilă. Totodată, îi rog pe locuitorii județului Dolj că trebuie să se informeze în legătură cu condițiile de deplasare pentru traseul pe care urmează să-l străbată.
De asemenea, doresc pe această cale să fac un apel către Serviciul de Ambulanță Dolj pentru ca înainte de a pleca la drum pentru a prelua un caz medical șoferii autospecialelor de intervenție să se asigure la dispeceratul Societății de Drumuri Județene (tel. 0251/416.771) de starea traseului și, în cazul în care este nevoie, pentru a putea fi însoți de utilajele de deszăpezire pentru a elibera drumul”.

BIROUL DE PRESĂ