CJ Dolj: Elevii de la Sf. Mina, premiaţi la Special Olympics

diploma special olympics CJ Dolj: Elevii de la Sf. Mina, premiaţi la Special Olympics poze

Preşedintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, salută prezența elevilor Școlii Gimnaziale Speciale „Sf. Mina” din Craiova, unitate aflată în subordinea CJ, la Jocurile Naţionale „Special Olympics”, organizate la Cluj-Napoca, competiție de la care s-au întors cu mai multe medalii și premii.
Totodată, președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, apreciază că aceste performanțe școlare completează rezultatele bune pe care le înregistrează elevii doljeni participanți la competițiile naționale și internaționale.
„Prezența elevilor de la Școala Gimnazială Specială «Sf. Mina» la această competiție este una de bun augur, echipa care a făcut deplasarea la Cluj-Napoca întorcându-se cu rezultate remarcabile. Din delegația școlii au făcut parte patru elevi care au reușit să se claseze în primele locuri și să se întoarcă acasă cu premii și medalii. Mă bucură prestația întregii echipe și îi sprijin în eforturile pe care le depun pentru a fi cei mai buni.
De altfel, elevii Școlii Gimnaziale Speciale «Sf. Mina», alături de colegii lor de la celelalte unități de învățământ special aflate în subordinea Consiliului Județean Dolj, ne-au obișnuit cu performanța, dar și cu rezultatele bune obținute în diversele competiții la care sunt invitați să participe.
Vreau să evidențiez și rezultatele deosebite dobândite de elevii Școlii Gimnaziale Speciale «Sf. Vasile» la Olimpiada națională, organizată în luna aprilie, la Galați, una dintre eleve obținând locul întâi la proba de Matematică. Sunt rezultate de excepție care răsplătesc atât munca copiilor, cât și activitatea depusă de întreg corpul profesoral.
Așa cum ne bucură să auzim la televizor sau să citim în presă că un elev doljean a mai câștigat un loc întâi la un concurs sau o olimpiadă, eu cred că și aceste performanțe deosebite trebuie scoase în față, pentru că ne fac cinste și ne onorează. Iată că tradiția învățământului doljean este completată și cu aceste rezultate bune, care nu pot decât să ne bucure.
Consiliul Judeţean Dolj şi-a manifestat întotdeauna susținerea pentru activităţile iniţiate în interesul învățământului și doresc să reafirm deschiderea pentru colaborare şi sprijin în proiecte care pot contribui la îmbunătăţirea preocupărilor educaționale”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.
La rândul său, directorul Școlii Gimnaziale Speciale „Sf. Mina”, Eugenia Pascu, a declarat: „În urmă cu câteva luni, împreună cu Fundația «Special Olympics», am reușit să organizăm, la Craiova, Campionatul Regional de fotbal în cadrul proiectului internațional «Participă», competiție pe care elevii școlii noastre au câștigat-o. Pentru toate aceste rezultate bune vreau să mulțumesc Consiliului Județean Dolj și Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului, care ne-au oferit tot sprijinul de care am avut nevoie pentru a ne prezenta în cele mai bune condiții la această importantă competiție.
Totodată, vreau să scot în evidență și sprijinul pe care Inspectoratul Școlar Județean Dolj ni l-a oferit. Fără concursul acestor trei instituții nu am fi putut avea aceste rezultate bune ale elevilor noștri”.
În perioada 31 mai – 3 iunie, la Cluj-Napoca, s-au desfășurat Jocurile Naţionale „Special Olympics”, organizate de Fundaţia „Special Olympics” România și Ministerul Educației Naționale. În cadrul acestor jocuri s-a desfăşurat şi Programul Naţional „Sportivi Sănătoşi”, care a constat în evaluarea stării de sănătate a sportivilor.
Competiţia se desfăşoară atât pentru băieţi, cât şi pentru fete iar grupele de vârstă încep de la 8 ani. Jocurile Naţionale „Special Olympics” s-au desfăşurat în Parcul Sportiv „Iuliu Haţeganu”, iar ceremonia de deschidere a avut loc la Sala Sporturilor „Horia Demian”, din Cluj-Napoca. La diferitele discipline ale acestor jocuri au participat 256 de sportivi „Special Olympics” din toată ţara.
Din delegaţia Școlii Gimnaziale Specială „Sf. Mina” au făcut parte patru elevi, pregătiţi de doamna profesor Carolina Bică, care au participat la discipline din cadrul concursului de atletism şi jocul de Boccia.

Rezultatele obținute de elevii doljeni:

Jocul Boccia: – Medalie de aur – Ungureanu Daniel şi Popa Alexandru
– Medalie de bronz – Curcan Dalia şi Smarandache Ionuţ

Atletism:
– Alergarea de viteză 25 metri – Medalie de argint – Popa Alexandru
– Alergarea de viteză 50 metri – Medalie de argint – Ungureanu Daniel şi Smarandache Ionuţ

– Săritura în lungime de pe loc:
-Locul I -Smarandache Ionuţ
-Locul II -Popa Alexandru
-Locul III -Curcan Dalia
-Locul IV-Ungureanu Daniel