CJ Dolj: Diplome de merit şi premii în bani pentru olimpicii doljeni

prioteasaolimpicipremii.jpg CJ Dolj: Diplome de merit şi premii în bani pentru olimpicii doljeni poze

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a înmânat, marți, diplome de merit și premii în bani elevilor doljeni care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele și concursurile organizate în anul școlar 2012/2013. În cadrul festivității organizate în sala de ședințe a CJ Dolj, devenită deja o tradiţie pentru instituţie, au fost recompensați 89 de elevi.
„Este al nouălea an în care organizăm această întâlnire. Consilierii județeni au hotărât ca și în 2013 să se aloce bani pentru premierea celor care au obținut rezultate deosebite la învățătură.
Îi felicităm pe acești elevi pentru strădania pe care au depus-o ca să obțină aceste premii care fac cinste județului nostru, școlii și părinților. În egală măsură, vrem să le mulțumim profesorilor care i-au îndrumat și care au fost alături de ei în această perioadă, dar și părinților, care au constituit principalul suport al acestor copii.
Ca și în anii precedenți, această premiere are în vedere două etape. Elevii care au obținut cele mai bune rezultate vor merge într-o excursie în străinătate – anul acesta, în Croația. În 2012, destinația a fost Muntenegru. Ceilalți vor călători în nordul Moldovei, după ce, anul trecut, tabăra a fost organizată în Munții Apuseni.
Dincolo de aceste premii, fiecare dintre ei, în funcție de rezultatul obținut, va mai primi câte un plic cu o recompensă pecuniară. Să sperăm că, de la an la an, ea va fi tot mai consistentă și ne face multă plăcere să le oferim aceste excursii și aceste sume de bani.
Îi rog pe acești minunați elevi ca, în continuare, să țină steagul sus, să fie mândria școlii, a profesorilor și a părinților și, bineînțeles, să înveţe așa cum au făcut-o și până acum, pentru că prin muncă se obțin rezultate“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.
Totodată, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, le-a acordat diplome de excelenţă profesorilor îndrumători care i-au pregătit pe elevii doljeni premiaţi la olimpiadele şi concursurile şcolare.
„Ne pare rău că nu avem posibilitatea de a oferi premii în bani și cadrelor didactice, care meritau cu prisosință, însă, fiind vorba de bani publici, nu am putut să facem acest gest.
Astăzi le vom înmâna, aşadar, diplome de excelență și, pentru anii următori, ne vom gândi la o formulă prin care să-i putem recompensa și altfel. Poate ne va ajuta cu bani și mediul de afaceri, pentru că, repet, aceşti profesori merită să fie răsplătiți. Le mulțumim cadrelor didactice, care le călăuzesc drumul în viață acestor elevi deosebiţi, și adresăm, încă o dată, felicitări părinților“, a mai spus președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.
Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a precizat că o altă festivitate în cadrul căreia vor fi recompensați elevi cu performanțe remarcabile din județ va avea loc până la finele lui 2013: „Premierea aceasta, pe care o organizăm an de an, are loc în două faze – acum pentru probele teoretice, iar către sfârșitul anului pentru ceea ce înseamnă partea sportivă și meseriile.“
La festivitatea de premiere organizată, marți, la Palatul Administrativ din Craiova a luat parte și Nușa Dumitriu-Lupan, inspector general în cadrul Ministerului Educației Naționale (MEN).
„Sunt onorată să particip la un eveniment deosebit, în care se valorizează elitele învățământului preuniversitar din județul Dolj, se promovează și se premiază. Aș vrea să-i felicit pe elevii premianți, de la toate disciplinele, pe profesorii care i-au pregătit și, nu în ultimul rând, pe părinții care i-au susținut ca să ajungă la asemenea performanțe.
Mă bucur în mod special pentru rezultatele pe care le-a obținut județul la disciplinele de care mă ocup eu la nivelul Ministerului Educației, respectiv informatică și tehnologia informației. Sper ca, în continuare, rezultatele la nivel național și internațional, atât la aceste discipline, cât și la celelalte, să fie tot mai remarcabile“, a declarat Nușa Dumitriu-Lupan, inspector general în cadrul MEN.
Prezent la premiere, Georgică Bercea, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Dolj, i-a felicitat și el pe elevii cu performanțe notabile și pe profesorii îndrumători ai acestora.
„Este momentul în care elitele sunt prezentate la întreaga lor valoare. În privința premiilor obținute la nivel național și internațional, ne putem lăuda că județul nostru este printre primele din țară.
Îi felicit pe toți cei care au obținut aceste premii, felicit cadrele didactice care s-au ocupat în acest an de pregătirea elevilor și le doresc succes în continuare. Efortul nu poate fi niciodată prea mare atunci când este vorba de a pregăti și de a stimula tânăra generație.
Mulțumim consiliului județean, atât în numele Inspectoratului Școlar Județean Dolj, cât și al cadrelor didactice, pentru sprijinul acordat în 2013 și, de altfel, pe parcursul ultimilor nouă ani. Sper ca și în anul școlar care stă să înceapă rezultatele să fie la fel de meritorii, iar în 2014 această sală să fie, ca și astăzi, neîncăpătoare“, a încheiat inspectorul general al ISJ Dolj, Georgică Bercea.
Patru elevi din județul Dolj au înregistrat rezultate deosebite la fazele internaționale ale competițiilor școlare. La etapa națională a olimpiadelor, 11 participanți doljeni s-au clasat pe primul loc, 10 pe locul al II-lea și 12 pe poziția a III-a. Toți acești 37 de elevi au primit sume cuprinse între 300 și 600 de lei și vor lua parte la tabăra din Croația. Lor li se adaugă 52 de școlari care au obținut mențiuni, premii speciale și mențiuni speciale la concursuri, aceștia fiind recompensați cu câte 200 de lei și urmând să meargă în excursie în nordul Moldovei.
Consilierii județeni au aprobat, în ședința de luna trecută, o hotărâre prin care s-au alocat 160.000 de lei pentru recompensarea participanților la olimpiade și concursuri şcolare care au obținut rezultate deosebite. Suma a fost folosită pentru premierea elevilor, în cadrul festivității de marți, și pentru acoperirea cheltuielilor legate de participarea acestora la taberele din țară și din străinătate.
Consiliul Județean Dolj a încheiat în anul 2005 cu Inspectoratul Școlar Județean și cu Instituția Prefectului Județului Dolj un protocol de colaborare care urmărește stimularea tinerilor capabili de performanță din învățământul preuniversitar doljean.