CJ Dolj: Delegație chineză din Guangdong, în vizită la Craiova

cj dolj chinezi 1 CJ Dolj: Delegație chineză din Guangdong, în vizită la Craiova poze

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a primit, luni, vizita unor înalți oficiali, reprezentanți ai legislativului provinciei Guangdong din Republica Populară Chineză, prilej cu care au fost abordate aspecte pentru care oaspeții au manifestat un viu interes: asistența socială și implementarea în România a legislației europene pentru protecția mediului, în special în ceea ce privește calitatea apei și a aerului, gestionarea apelor uzate și a deșeurilor.
Cu această ocazie, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, le-a prezentat oaspeților o parte a proiectelor strategice pe care administrația județeană le derulează în domeniile vizate de invitați.
„A fost o deosebită plăcere să primim vizita prietenilor noștri din Guangdong, cea mai dezvoltată provincie din Republica Populară Chineză, de care ne apropie un protocol de cooperare semnat în urmă cu trei ani.
Întrevederea de astăzi a reprezentat un bun prilej pentru a discuta despre o intensificare a colaborării în domeniul mediului și cel al protecției sociale, despre modul în care România implementează legislația europeană în aceste două sectoare pentru care oaspeții noștri și-au manifestat interesul.
În cadrul întâlnirii, le-am expus membrilor delegației eforturile pe care Consiliul Județean Dolj le întreprinde în aceste direcții, exemplul cel mai elocvent fiind, fără îndoială, proiectul în valoare totală de peste 54 de milioane de euro, cu finanțare europeană, pentru implementarea sistemului de management integrat al deșeurilor.
Le-am vorbit pe larg oficialilor din Guangdong despre acest demers, în care suntem implicați alături de Primăria Municipiului Craiova și care vizează absolut toate localitățile din județ, acestea urmând să beneficieze de servicii de colectare și depozitare a reziduurilor în conformitate cu normele europene.
În egală măsură, discuțiile au vizat și experiența pe care am căpătat-o, de-a lungul ultimilor ani, în materie de asistență și protecție socială, un domeniu în care am avansat într-un ritm susținut, datorită investițiilor realizate prin intermediul structurii noastre de specialitate.
Invitații noștri au fost interesați de serviciile pe care Direcția Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) le oferă atât minorilor aflaţi în plasament, celor cu dizabilităţi sau proveniţi din medii afectate de sărăcie, cât şi persoanelor adulte cu handicap.
De altfel, membrii delegației din Guangdong și-au exprimat dorința de a vizita unul dintre amplasamentele pe care DGASPC le gestionează și au avut astfel ocazia de a constata care sunt condițiile oferite copiilor și adulților cu handicap îngrijiți în cadrul complexului instituțional amenajat în Craiova, pe strada General Dragalina.
Am convingerea că această vizită va deschide noi orizonturi de conlucrare şi va facilita derularea unor proiecte în beneficiul comunităţii, derulate în parteneriat de judeţul Dolj şi provincia Guangdong.
Totodată, îmi exprim speranţa că, în viitorul apropiat, ne vom aşeza la masa discuţiilor pentru a analiza împreună posibilităţi investiţionale concrete, cu atât mai mult cu cât am profitat de această ocazie pentru a le prezenta înalților noştri oaspeți potențialul economic al județului Dolj, viziunea noastră strategică pentru următorii ani și facilitățile pe care le putem oferi companiilor interesate să își dezvolte afaceri în această zonă și să creeze locuri de muncă“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

cj dolj chinezi 2 CJ Dolj: Delegație chineză din Guangdong, în vizită la Craiova poze
Delegația chineză a fost condusă de Chen Weixiong, membru al Comitetului Permanent al Congresului Popular Provincial Guangdong.
La întâlnirea desfășurată în sala de ședințe a instituției, alături de președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, au participat vicepreședinții Alina Elena Tănăsescu și Cristinel Iovan, administratorul public al județului, Aurel Dincă, secretarul județului Dolj, Gheorghe Barbărasă, directorul Direcției de Afaceri Europene, Ileana Măjină, și directorul Parcului Industrial Craiova, Marin Nicoli.
În noiembrie 2011, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, și directorul general adjunct al Biroului de Afaceri Externe Guangdong, Wang Shitong, au semnat „Memorandumul de înțelegere pentru dezvoltarea schimbului amiabil și a cooperării“ între cele două unități administrative.

BIROUL DE PRESĂ