CJ Dolj: Centru de coordonare şi conducere a intervenţiilor în caz de dezastru

centru de comanda isu cj dolj CJ Dolj: Centru de coordonare şi conducere a intervenţiilor în caz de dezastru poze

Consiliul Judeţean Dolj a demarat procedurile pentru construirea unui Centru de coordonare şi conducere a intervenţiilor în caz de dezastre în zona transfrontalieră Dolj – Vratsa. 

Administraţia judeţeană a publicat recent în SEAP anunţul privind procedura de achiziţie publică pentru realizarea lucrărilor. Valoarea contractului este estimată la 7, 3 milioane de lei noi, data limită pentru depunerea ofertelor fiind stabilită pentru 1 aprilie.

“Proiectul îşi propune realizarea unui Centru de coordonare şi conducere a intervenţiilor în caz de dezastre în zona transfrontalieră Dolj – Vratsa, prin construirea unei noi clădiri la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj, precum şi up-datarea sistemului armonizat şi comun de monitorizare, informarea şi alarmare a populaţiei în cazul producerii de calamităţi naturale în regiunea transfrontalieră prin integrarea de sub-sisteme aditionale si adoptarea de noi functiuni.
Se propune realizarea unui corp de cladire nou, cu regim de inaltime P+2, de forma aproximativ dreptunghiulara, avand dimensiunile generale de 32,0m x 15,0m, in partea de vest a incintei care in prezent este neutilizata in proportie de 50%. Pentru realizarea noii cladiri este necesara demolarea a 2 corpuri de cladire: corp de cladire C8 – punct control si corp de cladire C7 – club”, precizează caietul de sarcini.