CJ Dolj aprobă proiectul de la Aeroport: 1000 de miliarde pe 17 hectare

sosire avion aeroport CJ Dolj aprobă proiectul de la Aeroport: 1000 de miliarde pe 17 hectare poze

Consilierii judeţeni se întrunesc miercuri în şedinţă extraordinară. Unul dintre punctele pe ordinea de zi priveşte mega-proiectul de reabilitare a Aeroportului Internaţional din Craiova. 

Potrivit documentaţiei întocmite de funcţionarii CJ Dolj, valoarea totală a proiectului de reabilitare a infrastructurii de mişcare a aeroportului din Craiova este de 108 milioane de RON (1080 de miliarde de lei vechi).

Aproape 60 la sută din sumă (60 de milioane de RON) va fi asigurată din fonduri europene, CJ Dolj primind recent undă verde la accesare, iar alte 9, 1 milioane de RON vor fi investite de la bugetul de stat, autorităţilor judeţene revenindu-le o cotă de cofinanţare de 1, 4 milioane de RON, plus cheltuielile neeligibile, ce vor trebui asigurate din bugetul regiei de profil a CJ Dolj, de peste 20 de milioane de RON.

Proiectul presupune reabilitarea pistei de aterizare – decolare a aeroportului Craiovean, a platformei de îmbarcare, precum şi a sistemului de balizaj, suprafaţa supusă reabilitării fiind de peste 171.000 de metri pătraţi.