CJ Dolj a scos la liciație contractul pentru Centrul Brâncuși

ou brancusi dorin stefan CJ Dolj a scos la liciație contractul pentru Centrul Brâncuși poze

Anunțul de participare a fost publicat ieri în SEAP. CJ Dolj pune la bătaie 23, 9 milioane de RON, fără TVA, pentru realizarea centrului dedicat sculptorului din Hobița, ce urmează a fi realizat în curtea Muzeului de Artă din Craiova.

Iată în ce constă, potrivit aunțului postat în SEAP, obiectul contractului scos la mezat de administrația județeană:

„Lucrari de constructii pentru proiectul ,,CentruI International Constantin Brancusi – Centru Turistic Interactiv”in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, Domeniul de interventie 5.2 — Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice”.
Din punct de vedere constructiv, prin ”Centrul International Constantin Brancusi – Centru Turistic Interactiv”se propune crearea unui pavilion subteran multifunctional, cu spatii interactive destinate turistilor, cu un semnal urban suprateran din sticla ce ocupa zona de sud a terenului.
Spatiul subteran propus, cu forma rectangularain plan, este amplasat pe directia est-vest, cu acces prin amfiteatrul exterior amplasat in partea de est, sub cota terenului, propus spre a relationa vizual si fizic spatiul natural exterior existent cu spatiul subteran al pavilionului multifunctional. Scara de acces/amfiteatrul va avea treptele din beton armat, placate cu piatra naturala impermeabilizata pentru exterior.
Semnalul suprateran de sticla este, din punct de vedere volumetric, o prisma cu baza patrata, fiind amplasat deasupra spatiului expozitional subteran si sustinut, in subteran, de pile de beton armat. In interiorul lui vor fi construite din sticla imagini ale „Ovoidului” si „Pasarii Maiastre””.

Data fixată pentru deschiderea ofertelor este 5 noiembrie 2014, CJ Dolj stabilind un procent de 60 la sută din punctaj pentru oferta financiară, 10 la sută pentru garanția oferită de constructor, iar 30 la sută pentru termenul de execuție, care poate fi de maximum de 12 luni.