CJ contestă lista concedierilor din ograda proprie

m prezidiu cj2 CJ contestă lista concedierilor din ograda proprie poze

CJ Dolj cere Prefecturii să refacă socotelile concedierii de la Direcţia de Pază şi Servicii Publice, considerând nejustificată eliminarea celor 115 posturi.  
“Le-am solicitat să ne spună şi nouă cum s-a ajuns la această cifră a concedierilor. Domnul prefect a argumentat, în conferinţele de presă, că ordonanţa stabileşte un paznic la 5.000 de locuitori, şi atunci, prin calcule aritmetice, trebuie reduse 115 posturi. Dar nu s-a ţinut cont că această direcţie nu are numai pază, ci şi servicii publice, gestionează nişte contracte de închiriere pentru spaţii comerciale, are nişte imobile”, a precizat administratorul public al judeţului, Alin Mitrică.
Potrivit vicepreşedintelui CJ Dan Mogoş, consiliul aşteaptă un răspuns din partea Prefecturii, care a cerut, se pare, lămuriri la nivel superior. “Am făcut această întrebare privind concedierile – dacă se referă la DPSP în întregime sau doar la pază. Aşteptăm răspunsul de la Prefectură, care, din câte ştim, a solicitat şi ea un răspuns de la MAI. E o aberaţie să ne pună să concediem nişte oameni, pentru ca apoi să fim nevoiţi să cumpărăm mai scump aceleaşi servicii. Noi vom concedia nişte oameni pentru care statul va plăti ajutorul de şomaj, iar în paralel vom cumpăra acele servicii de pe piaţa liberă, pentru că suntem obligaţi. Nu putem lăsa muzeele fără pază”, a declarat Mogoş.