Ciobotea reloaded – eternul subprefect, omul lui Şeitan în Dolj

m ionel ciobotea Ciobotea reloaded   eternul subprefect, omul lui Şeitan în Dolj poze

“Nemuritorul” Ionel Ciobotea se întoarce la Dolj, nu ca subprefect, ci ca inspector guvernamental.  Ex-subprefectul Ionel Ciobotea, prima opţiune a guvernelor din 2005 încoace de dat afară de la prefectura Dolj îşi face din nou debutul în administraţia judeţului, pus la treabă de premierul Emil Boc, fix personajul care i-a provocat ultima înlăturare din funcţie, în urmă cu câteva luni. Printr-o decizie semnată în urmă cu două zile de prim ministru, Ionel Ciobotea primeşte atribuţii de serviciu în calitate de inspector guvernamental, el urmând să activeze în Dolj şi să îndeplinească sarcini “ce intră în sfera de competenţă a Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale”.

Premierul dă dovadă de o neaşteptată generozitate în cazul lui Ciobotea, pe care îl trimite în misiune chiar la el acasă, să urmărească problema pensiilor şi prestaţiilor sociale din judeţul de baştină. Reamintim că penultimul inspector guvernamental produs de prefectura Dolj, ex-prefectul Silviu Dumitru, fusese trimis de premier să-şi de-a cu părerea despre starea drumurilor din judeţul Braşov şi să-i raporteze ministrului Radu Berceanu, cu care Dumitru purtase un îndelungat război al declaraţiilor. Rezultatul a fost că Silviu Dumitru a ieşit la pensie pe caz de boală după numai câteva luni.

În ceea ce-l priveşte pe Ciobotea, trebuie menţionat că acesta a reuşit performanţa să rămână pe ştatul de plată al Guvernului Boc, în timp ce, succesorul său în funcţie Cosmin Brezniceanu, propus de PDL, a fost dat afară din serviciu de propriul guvern de două ori la rând, ultima oară fiind trimis direct în şomaj, fără a i se lăsa la dispoziţie măcar varianta transformării în inspector guvernamental.

Interesant este că Ionel Ciobotea va fi inplicat tocmai în urmărirea punerii în pratică a politicii guvernamentale în domeniul muncii şi protecţiei sociale, el având la activ până la această oră o serie întreagă de procese cu guvernele succesive care au încercat să-l lase fără serviciu. Cu puţină vreme înainte de ultima “descăunare”, Ciobotea tocmai reuşise să câştige definitiv şi irevocabil un proces intentat Guvernului încă de pe vremea premierului Tăriceanu, decizia instanţei aducându-i în cont aproximativ 600 de milioane de lei vechi.