Ciobotea: Am conştiinţa curată.Trebuia să le cer şi banii de impozite.

m ionel ciobotea Ciobotea: Am conştiinţa curată.Trebuia să le cer şi banii de impozite. poze

Subprefectul care execută prefectura Dolj pentru o jumătate de miliard plus mărunţiş spune că nu are ce să-şi reproşeze în relaţia cu instituţiile statului. 

Subprefectul Ionel Ciobotea, omul care şi-a petrecut ultimii ani când angajat la prefectură, când în spital, când în proces cu Guvernul şi Prefectura Dolj, pe care a servit-o joia trecută cu un ordin de executare silită pentru 560 de milioane de lei vechi cu titlu de daune morale, este destul de rezervat în declaraţii cu privire la litigiul câştigat până la Instanţa Supremă. “Nu am prea multe de declarat. “Sursele” nu s-au înşelat. Procesul datează din 2006. Am contestat calificativul pe care l-am primit atunci, iar suma de bani reprezintă daune morale. Eu nici nu am văzut acea hârtie de care vorbiţi, pentru că s-au ocupat de aceste aspecte avocata mea şi executorul. Probabil că aşa sunt procedurile. Nu ştiu de ce e acel termen de 24 ore. Nu mi-a intrat niciun ban în cont, dar nu se pune problema aşa. Oricum, aceşti bani nu se vor plăti din fondul de salarii al angajaţilor prefecturii. Nu se pune problema să nu-şi primească banii din cauza acestei hotărâri judecătoreşti”, a declarat Ciobotea.

Subprefectul Ionel Ciobotea, care a fost reprezentat iniţial în instanţă de Verginia Vedinaş (fost senator PRM, fost şef al ANFP şi actualemente om de bază la Curtea de Conturi condusă de Nicolae Văcăroiu), spune că are un singur regret cu privire la procesele demarate împotriva administraţiei judeţene şi centrale: cuantumul sumelor cerute, care nu cuprinde şi impozitul pe care va trebui să-l plătească pentru suma oferită de instanţă. “Iniţial m-a reprezentat doamna Vedinaş, dar dânsa a devenit ulterior incompatibilă şi m-a reprezentat după aceea o avocată din Craiova. Eu am conştiinţa curată. Mi-am făcut tot timpul datoria, iar cei care au luat acele măsuri împotriva mea, desfiinţate ulterior de instanţă, trebuie să răspundă pentru ele. Singurul regret este că am uitat să trec în capătul de cerere şi cuantumul impozitelor pentru suma stabilită de instanţă drept daune morale. Cred că din banii acordaţi de instanţă, va trebui să plătesc 80 de milioane impozit”, a spus Ciobotea.