Cine tace și face…. filiale de partid? Orban și-a făcut organizație la Craiova


Fostul lider al PNL a lansat la apă filiala doljeană a Forței Dreptei, vineri, cu prilejul unei vizite la Craiova. Partidul și-a deschis sediu în Centrul Vechi și se declară apt să dea piept cu electoratul cu prima ocazie, în 2024.

„Se spune că un partid prinde cu adevărat tracțiune când ajunge să numere cam 1 la sută din electoratul activ. noi avem la ora actuală 32 de filiale înființate, cu 25.000 de mebri și suntem încrezători că vom atinge cifra de 100.000 de membri în anul electoral 2024, când vom avea alegeri europarlamentare, apoi locale și generale, când va decide guvernul. Vom fi gata, creștem, ca Făt Frumos, într-o zi cât alții într-o lună!”, a spus Orban.

Orban a găsit nesimțire la PNL și la PSD

 

Forța Dreptei a dat soluția la creșterea prețului carburanților încă din iarnă, spune Ludovic Orban, care acuză „monstruoasa coaliție” de la guvernare de gestionarea catastrofală a crizei. „Oamenii au început să facă pariuri despre Guvern: e guvern de 50 de bani, de 25 de bani? E un guvern de zero bani, vă spun eu. Prețurile la carburanți au intrat pe o traiectorie ascendentă la mijlocul lunii decembrie. Noi, oameni cu experiență, am redactat un proiect de lege, la inceputul lunii februarie, prin care propuneam reducerea accizei la jumătate și reducerea TVA de la 19 la 5 la sută la carburanți. Din februarie, această monstruoasă coaliție de la guvernare a refuzat sistematic adoptarea acestei legi. Vorbim de o măsură care, din estimările noastre, ar fi dus la o scădere a prețului la pompă cu 2,2 lei pe litru. Între timp prețul benzinei a ajuns la 9 lei, fapt ce a făcut, împreună cu creșterile de prețuri la energie și gaze, ca inflația din România să ajungă la dublul mediei europene. Oficial e de 14 la sută, dar, dacă analizăm creșterile de prețuri la toate produsele pe care românii le cumpără într-o lună, ajungem la o creștere de 22 la sută. Ca să înțelegem, e ca și cum impozitul pe venit în România nu mai e de 10 la sută, ci de 32 la sută. Ori să vii, după șase luni de inacțiune, de nesimțire am putea spune, cu o asemenea bazaconie de ordonanță, cum e cea adoptată ieri, nu faci decât să dovedești că Guvernul a divorțat definitiv de logica economică. O altă dovadă este tentativa de a introduce noi taxe sau de a mări taxele existente. Să promovezi creșterea impozitului pe dividende tocmai într-o perioadă de criză, lovindu-i tot pe cei care investesc și produc, e o altă chestiune pe care orice absolvent de facultate economică ar ști să nu îl facă. Sunt chestiuni ce țin de abecedarul economic”, a declarat Ludovic Orban.