Cilibiu: OCPI Dolj, o instituție mai deschisă pentru public

ocpicilibiu 1 Cilibiu: OCPI Dolj, o instituție mai deschisă pentru public poze

Managerul OCPI Dolj, Mihai Cilibiu, a inaugurat astăzi, alături de prefectul de Dolj, Sorin Răducan, noul spațiu dedicat relației cu publicul al instituției. 

Cei de la OCPI Dolj au reamenajat parterul clădirii din centrul Craiovei în care își au sediu, reorganizând activitatea cu publicul pe „model open space”, după cum spune șful instituției, într-un efort de a îmbunătăți relația cu cetățenii care le trec pragul.

„Înainte, pe o suprafaţă de 3 metri pătrați se înghesuiau câteodată şi 40-50 de persoane. Acest model ”open space” pe care l-am văzut în instituţii moderne – instituţii bancare şi instituţii publice, l-am adoptat tocmai pentru a mări spaţiu de deschidere către cetăţeni şi a oferi petenţilor posibilitatea să se simtă confortabil. Avem canapele, scaune noi, moderne, unde cetăţenii se pot odihni până ajung la operatorii noştri de la birou care pot fi şi ei mai relaxaţi în interacţiunea cu cetăţenii”, a declarat, la ceremonia de azi, Mihai Cilibiu.

ocpicilibiu 2 Cilibiu: OCPI Dolj, o instituție mai deschisă pentru public poze

„ Este prima dată la Dolj când se întâmplă asta, iar eu m-am inspirat de la colegii din ţară, care sunt mult mai avansaţi. Am fost în 10 judeţe, în cele şase luni de mandat, şi am văzut că se poate şi modern şi am zis că şi Doljul are nevoie de o instituţie publică modernă şi deschisă pentru publig. Ne-am propus să fim moderni, să evoluăm în relaţiile cu cetăţenii, iar acest model „open space”, fără ghişee, fără aglomeraţie şi cu angajaţi cât mai profesionişti aş vrea să fie etalonul care va da tonul de acum înainte în OCPI Dolj”, a mai precizat șeful OCPI Dolj.

ocpicilibiu 3 Cilibiu: OCPI Dolj, o instituție mai deschisă pentru public poze

 

La rândul său, prefectul Sorin Răducan a avut cuvinte de apreciere despre schimbările de ultimă oră de la OCPI Dolj, menite să eficientizeze activitatea uneia dintre cele mai aglomerate instituții publice din Dolj. „Constat cu bucurie că un director tânăr se preocupă de îmbunătăţirea calităţii deservirii cetăţenilor şi sper în continuare că OCPI va ajunge la un nivel cât mai ridicat la acest capitol, fiind o instituţie care este foarte aglomerată. Îl am coleg pe domnul director în Comisia Judeţeană de Fond Funciar şi ştiu cu câte probleme se confruntă. Avem de finalizat Legea 165 şi ştiu că în perioada următoare OCPI va avea o activitatea foarte încărcată. Dânsul face eforturi să îmbunătăţească activitatea instituţiei pentru a putea deservi cetăţenii în condiţii cât mai bune în condiţiile în care numai anul acesta a avut 153.000 de cereri”, a declarat prefectul Sorin Răducan.